EMET BELEDİYESİ TERMAL OTEL SÖZLEŞMESİNİ FESH ETTİ

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Mülkiyeti Emet belediyesine ait olan ve 01.01. 2008 tarihinde imzalanan sözleşme ile 20 yıllığına uygar tur firmasına işletmesi devredilen Emet termal tesisleri ;yüklenici firmanın sözleşme şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle fesh edildi.

Emet belediye başkanı Mustafa Koca son 2,5 yıllık süreçte şartnamede belirtilen şartların süreleri içerisinde yapılması için gerekli yazı ve noter ihtarlarına rağmen yapılmadığını beyanla;” 2886 sayılı yasaya istinaden yapılan sözleşme fesh edilerek yüklenici firmanın teminatı belediyeye irat kaydedilmiştir” dedi.

Başkan Koca, hukuki süreç çerçevesinde firmaya gerekli yazılar ve noter ihtarlarına rağmen geri dönüş bile yapılmadığını, belediye yetkili birimlerinin tespit edip raporladığı eksikliklerinde süresi içerisinde giderilmediğini belirterek şunları söyledi;

“Sözleşme gereği yüklenici firma hiçbir firmaya devir ve kiralama yapamaz. Belediyemizce 2008 yılında yapılan sözleşme ile ilçemiz turizmine kazandırılan termal tesislerimizde kamuoyununda yakınen bildiği devremülk ve devre tatil gibi satışlar nedeniyle sıkça belediyemiz mahkemelere muhatap olmaktadır. Yüklenici firmanın devremülk ve devre tatil satmadığına dair belediyemize resmi yazıları bulunmasına rağmen bu konuda açılan yüzlerce davaya belediyemiz muhatap olmaktadır.

Ayrıca sözleşme gereği firmanın belediyeye belirtilen sürede vermesi gereken belgeler, yapılması gereken yatırımlar yapılmadığı gibi yapılması yönündeki uyarılarada gerekli yanıt verilmeyip,gereğide yapılmamıştır.Belediyemizde kamunun hakkını savunma adına hukuki gerekli adımları atmış, noter ihtarları çekilmiş, mahkeme tespit davalarını açılarak,mahkemecede bilirkişilerce tespitler yapılmış ve sözleşmeyi fesh etmiştir.

2886 sayılı yasanın 75. maddesin 1. fırkasına istinaden otelin tahliyesi için Emet kaymakamlığa müracatlar yapılarak ,gerekli yazışmalar devam etmektedir.

“dedi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Belediye başkanı Mustafa Koca yaşanan süreçte ilçe turizminin zarar görmemesi ve çalışan işçilerin mağdur olmaması adına hukuki sürecin titizlikle yürütüldüğünü beyanla ;

“Tesislerimiz hepimizin gözbebeği.Emet demek termal demek.Ama kanuni yaptırımlar ve yüklenicilerin ekmek kazandıkları Emet ilçesine yapmakla mükellef oldukları konular var. Emet halkımızın hakkının yenilmesine asla müsaade etmeyiz. Üstelik mağdur edildiğini beyan eden birçok vatandaşımızın mahkemelik olması hem halk mağduriyetine hemde ilçemizin turizm de adının kötü reklam edilmesine sebep olmaktadır. 2,5 yıl önce başlatılan ve adım adım hukuk çerçevesinde yürütülen çalışmalar ile Kanun gereği belediyemizin ve Emet halkımızın hakkını aramaya devam edeceğiz. Termal tesisler Emet belediyesinin dolayısı ile Emet halkımızındır. Hiç kimse merak etmesinki belediye olarak hem halkımızın hakları korunmaya devam edecek,hemde yeni yatırımlarla turizmde büyüme hedeflerimiz kısa sürede hayata geçirilecektir "dedi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN