EMET BELEDİYESİNDEN ÖRNEK BİR SOSYAL PROJE

Emet belediyesince ilçenin 8 ayrı noktasına kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbarası konuldu.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet  Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları ile, vatandaşların evindeki kullanılmayan giysi atıklarını toplayıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturan yenibir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi.

Evlerimizde kullanılmayan giysi ve konfeksiyon atıkları, ilçenin  farklı noktalarına yerleştirilen konteynırlarla toplanıp bir merkezde ayrıştırıldıktan sonra, kullanılabilir durumdakiler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

Atık Giysileri Toplama Projesi” adıyla hayata geçirilen projenin, müşkül durumda olup, kendi imkanlarıyla kıyafet alma gücüne sahip olmayan vatandaşlara, evlerimizdeki kullanılmayan ayakkabı ve kıyafetleri ulaştırmayı, bir yandan da giysi atıklarının doğrudan çöpe gitmesine engel olmayı amaçladığını belirten belediye başkanı Mustafa Koca şunları söyledi

“ İlk etapta ilçemizde 8 noktaya koyduğumuz konteynırlarımız talebe göre artırılacak.Konteynırlar nüfus yoğunuluğmuza göre ilçeye dağıtıldı. Bu konteynırlarımızda toplanan giysi ve ayakkabılarımız sanayi sitemizde bulunan  “Bir sevgi,bir umut” mağazamızda ayrıştırılacak.Kullanılabilir durumda olan giysiler yine ekiplerimizce ihtiyaç sahiplerimize ulaştırılacak. Gelen taleplere göre isteyen  hayır sever vatandaşlarımızda sıfır giysi ayakkabı desteklerini direk bu mağazamıza yaparak,ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayabilirler “dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN