Emet Bor'da istihdam 3 bini geçer mi?

Eti Maden İşletmelerine bağlı Emet Bor işletmesi bünyesinde dolaylı dolaysız 2 bin 500 çalışan bulunurken 62 kişi daha işe alınacak.

PAYLAŞ

Eti Maden İşletmelerine bağlı Emet Bor işletme müdürlüğü bünyesinde 2 tane borik asit fabrikası, 1 tane Çok amaçlı borik asit tesisi faaliyet gösteriyor. Yapımında sona gelinen sülfürik asit fabrikası ise 2025 yılında devreye girecek.

BORİK ASİT FABRİKASI BEKLENİYOR
Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladıkları üzere 5 bin ton kapasiteli Bor karbür fabrikası yapımı için yasal prosedür ve ödenek ayırma işlemleri sürerken ne zaman başlanıp biteceği ise kesinlik kazanmadı.

Halen mevcut Emet Bor işletmemizde dolaylı dolaysız 2 bin 500 kişi istihdam edilirken, bunların 750’sinin kadrolu işçi ve memur, 800’ü taşeron, 800’ü ise yapım ve nakliye işlerinde istihdam edildiği öğrenildi.

İSTİHDAM EDİLECEK KİŞİ SAYISI 100’Ü BULABİLİR
Sülfürik asit fabrikasında 67 işçi istihdam edilecekken, bu sayının 100’ü bulacağı öngörülüyor. Bor karbür tesislerinin de tamamlanması ile Eti maden tarafından bölgede 3 bin vatandaşın istihdamı sağlanmış olacağı belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN