EMET ÇİFTE MİNARELİ CAMİYE DEMİR KORKULUK İSTENİYOR

Emet ilçesinde hayırsever bir vatandaşımız tarafından yaptırılan Çifte minareli cami etrafına demir korkuluk yapılması isteniyor…

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçesinde hayırsever bir vatandaşımız tarafından yaptırılan Çifte minareli cami etrafına demir korkuluk yapılması isteniyor…

            Dere mahallesinin sembollerinden biri haline gelen ve mimarisi ile büyük beğeni topluyan cami için özellikle mahalleli bayanlar demir korkuluklar yapılmasını talep ediyorlar.

            Vatandaşlar Emet belediyesinden Çarşı camii, Kaynarca camii etrafında bulunan demir korkuluklar benzeri bir çalışma yapmasını isterken;” Özellikle ramazan aylarında terahvi namazlarında mahalle halkımız çoluk çocuk camimizde oluyor. Cami duvarlarında korkuluk bulunmaması çeşitli tehlikelere davetiye  çıkarıyor.  Cuma günleride çocuklarımız Cuma namazı vakitlerinde bu cami etrafında oluyorlar.Emet belediyemizin diğer cami etraflarında geçmiş yıllarda yaptığı demir korkulukların benzerini bu camimize de yapmasını istiyoruz.Bu çalışma yapılırsa hem camimiz daha güvenli bir hale gelecek,hemde  bu güzel mimari eser,dahada güzelleşecek. Camimizi mahallemize kazandıran hayırsever hemşehrimizden Allah razı olsun. ”dediler.

Emetli hayırsever vatandaşımız  tarafından 600 metrekare alana külliye şeklinde yaptırılan cami, 214 metrekare ön kısmı, 300 metrekare içten içe kullanılabilir alan ve 200 metrekare de mahfili bulunurken 650 kişillik cemaat kapasitesine sahip.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN