Emet eski günlere geri dönüyor!

Emet ilçesinde bu yaz eksikliği en çok hisssedilen düğün salonu sorunlarına çözüm için vatandaşlar mahalle düğünlerine geri dönüyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

YEREL SANATÇILARA RAĞBET ARTIYOR
Ağustos ayında 18 düğün Tavşanlıda yapılırken, vatandaşlar çözümü mahallelerinde düğün yapmakta buluyor.
Emet ilçesinde İsmail Bilmez, salon sorunu nedeniyle düğününü 3. Etap toki deki evi yanında sokak düğünü ile gerçekleştirirken,yerel sanatçılarda son günlerde mahalle düğünleri için taleplerin arttığı belirtiyorlar.

SALON İHTIYACINI MAHALLE DÜĞÜNÜ İLE ÇÖZDÜLER
Başka ilçede düğün salonu tutmanın düğün sahibi ve katılımcılar için sorun yarattığını belirten İsmail Bilmez;” O sebeble sünnet düğünümüzü mahallemizde eş dostumuzun katılımı ile gerçekleştirdik. Daha çok katılım oldu. Dışarda düğün yapsak misafirlerimizede eziyet olacak. Biz sorunumuzu mahalle düğünü yaparak çözdük.Çokda güzel oldu. Bu vesile ile düğünümüze katılan herkese teşekkür ediyorum”dedi.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR
İlçe yerel sanatçılarından, düğünlerde de programlar yapan müzisyen Muammer Akyol ise " Günümüzde salon düğünleri çoğunlukta. Ama son dönem Emet ilçemizdede düğünlerin çokluğu, buna karşı salonların yetersizliği ve maliyetler gibi sebeblerle vatandaşlarımız yeni çözüm arayışlarındalar. İlçemizde birçok düğün başta Tavşanlı olmak üzere Kütahya"da da yapılıyor. Mahalle düğünleri alternatif çözüm oluyor. Mahallelerimiz bu konu için müsait.Son dönmelerde mahalle düğünleri içinde talepler geliyor. Bizlerde eskiden olduğu gibi mahalle düğünlerinde program yapıyoruz” dedi. Emet ilçesinde düğün salonlarının yetersziliği bu yıl hem düğün sahiplerini hemde eş dost,akrabalarının düğünlerine katılmak isteyen bir çok vatandaşı mağdur duruma düşürdü.Vatandaşlar ve esnaflar düğün salonları sorunlarına çözüm üretilmesini bekliyorlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN