Emet Esnaf Odası ve Mesem Çıraklık için Bir araya geldi

Emet esna fodası ve mesem esnaflarla işgüvenliği için bir araya geldi

PAYLAŞ

3308 sayılı  mesleki eğitim kanununa göre İş sağlığı güvenliği uzmanı bulunurması gerekli işverenler ile Mesem  ve işgüvenliği uzmanları Emet Esnaf odası koordinesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Toplantıya Emet esna fodası başkanı Ramazna Seval,Mesem Emet müdürü Fikret  Gümüş,   Taç Osgb şirket sahibi İsmail Tosun ve  Mesem’den çırak ve kalfa çalıştıran esnaflar katıldı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı hakkında hemşehrimiz İsmail Tosun’a ait Kütahya Taç Osgb İle  anlaşma sağlanırken, çırak ve kalfa çalıştıran işyerlerinin kanuni zorunluluklarını yerine getirmelerine katkı sağlandı.

EMET’TE182 ÇIRAK VE KALFA EĞİTİM GÖRÜYOR
Emet ilçesi Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) ile ilçede çeşitli firmalarda 182 çırak eğitim görüyor.
Şehit Hasan Ali Soysal Mesleki Eğitim Merkezi vasıtası ile ilçede kuaför, sanayi, hizmet sektörü, çini, satış personeli, aşçılık, matbaa vb. iş kollarında 45 bayan,137 erkek çırak meslek öğreniyor.
BELGE ALMAYA HAK KAZANIYORLAR
Çıraklık Eğitimi süresi tüm meslek dalları için 4 yılken, çırak öğrenciler; 11. Sınıfın sonunda Kalfalık sınavlarına girerek başarılı oldukları takdirde kalfalık belgesi, 12. Sınıfın sonunda Ustalık sınavlarına girerek başarılı oldukları takdirde ustalık belgesi almaya hak kazanıyorlar.
Devletin de maaş ve sigorta desteği verdiği ve hemen hemen her sektörde hissedilir şekilde artan çırak ve kalfalar ülkemiz ekonomisi, ilçe sanayisi ile esnaf ve sanatkârlık açısından da iş gücü temini için fayda sağlıyor.
Yapılan anlaşmayla  işyerleri sahiplerinin iş güvenliği denetimleri aracı kurunm ile sağlanırken denetimler MESEM tarafından gerçekleştirilecek.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN