EMET HALKI BELEDİYENİN AŞURE ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Emet Belediyesince geleneksel hale getirilen Muharrem ayı aşure etkinliği çerçevesinde 16 ayrı noktada 5000 kişilik aşure ikramı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet Belediyesince  geleneksel hale getirilen  Muharrem ayı aşure etkinliği çerçevesinde 16 ayrı noktada 5000 kişilik aşure ikramı gerçekleştirildi.        

Cuma namazı çıkışı sonrası merkezde bulunan  camiler başta olmak üzere 16 noktada kazanlar Aşure ikramı için kuruldu.

Vatandaşların  yoğun ilgi gösterdiği dağıtımında belediye başkanı Mustafa Koca Çarşı camii önünde halka aşure dağıttı. Aşure etkinliği kapsamında Emet belediyesince ileç Jandarma, emniyet, hafızlık kursları,hastane gibi kurumlardada aşure ikramı yapıldı.Geçen yıl olduğu gibi etkinlik kapsamında belediyece engelli aileleri ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerinede aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

 İlçede  Muharrem ayında aşure dağıtımının  artık geleneksel bir hale geldiğini belirten belediye başkanı Mustafa Koca; “Kazanlarımız topumuzun herkesimini bir araya getiren,birlik ve beraberliklerimizi pekiştiren, paylaşma duygularımızı kabartan aşure dağıtımı için kuruldu.Geçen yıl  birlik ve beraberliğimizi dinamitlemeye çalışan ve başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümüetimiz, partilerimiz, vatandaşlarımızın bir araya gelinerek bertaraf edilmişti. İçerisinde bulunan çeşitli katkı maddeleri ile eşsiz bir lezzete dönüşen aşure gibi,ülkemizde de her kesimden vatandaşımız söz konusu vatan,millet,bayrak ve dinimiz olduğu müddetçe kısa sürede bir araya gelerek örnek bir  dayanışma sergiliyor.Bizler hepimiz birlikte bir Türkiyeyiz. Aşure etkinliğimiz ile dinimiz ve inançlarımızdan kaynaklanan bu özel günü Emet belediyesi olarak yaşatmaya devam ediyoruz. Aşuremizin içinde ki bolluk ve bereket gibi ailelerimizin evlerinde de bolluk bereketin eksik olması tememnisiyle, aşure günümüz hayırlı olması dileklerimi iletiyorum” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

BUNLARA DA BAKIN