EMET-HİSARCIK-SİMAV YOLU İHALESİ SONUÇLANDI

Emet-Hisarcık-Sima vyol ihalesi sonuçlanırken ihaleyi Y.G yol yapım şirketinin aldığı bildirild

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet-Hisarcık-Sima vyol ihalesi sonuçlanırken ihaleyi Y.G yol yapım şirketinin aldığı bildirildi.Daha önce ihale edilen yol Simge şirketler gurbunca süresinde bitirilememiş 11km lik kısım tamamlanrıken 22 km'si kalmıştı. Milletvkeili Kavuncu konunun yakın takibinde olduklarını ve yeni ihale sürecini başlattıklarını beyanla 2017 bahar aylarında yol çalışmalarının yeniden başlayacağını ifade etmişlerdi. yol ihalesini alarak sözleşmesini imzlayan YG. yol yapım çalışmalarına başlyor.

Ak parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu bir basın açıklaması yaparak 78.500 milyom tlye mal olacak olan yolun teslim tarihi ise 800 gün... Kavuncu'nun kon uile ilgili basın açıklaması şöyle;

"Geçen Yıl Aralık ayında diğer Milletvekillerimiz ile yaptığımız ortak basın açıklamasında yol yatırımlarımız hakkında halkımızı bilgilendirmiştik. İfade ettiğimiz konulardan birisi de Simav, Hisarcık ve Emetli hemşerilerimizin beklentisi olan Simav – Hisarcık ilçelerimiz arasındaki yol ile ilgiliydi.
33 Km. uzunluğunda bulunan yolun önceki ihalesinde 11. Km lik kısmı yapılarak ulaşıma açıldı. Kalan 22 Km. nin ihalesinin 15 Aralık 2016 tarihinde yapılmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında ihale sonuçlandı ve Y.G. Yol Yapım Şirketi ile 22.03.2017 tarihinde sözleşme imzalandı, işyeri teslimi yapıldı. Sözleşmeye göre 2,5 km bölünmüş yol – 19,5 km tek yol olarak yapılacak yolumuzun yapımına 24.03.2017 tarihinde başlandı.
78 Milyon 500 bin Liraya mal olacak bu kısmın 01.06.2019 tarihinde bitirilmesi için yüklenici firmaya 800 gün süre verilmiştir. Böylece projenin tamamının 2019 yılında tamamlanması hedeflenmiştir. Daha kaliteli, konforlu ve güvenli yolculuklar için çalışmaya devam edeceğiz. Yolumuzun hayırlı olmasını diliyor, kazasız günler temenni ediyorum."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN