EMET'İN YOL HARİTASI İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

Emet ilçemizin çevre ilçelere bağlantı yolları,şehir giriş ve çıkışları ile kavşak çalışması gibi konular için bir araya gelen heyet Emet'in YOL haritasını çizdi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçemizin  çevre ilçelere bağlantı yolları,şehir giriş ve çıkışları ile kavşak çalışması gibi konular için bir araya gelen heyet Emet’in YOL haritasını çizdi.

TBMM,Sağlık,Aile ,Çalışma ve sosyal işler komsiyonu başkanı,Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu,Karayolları 14. bölge müdürü Mehmet Yazıcıoğlu,Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan,Belediye başkanı Mustafa Koca,Ak parti Emet ilçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı ve yönetim kurulu üyeleri,Yol yapım  baş mühendisi Ramazan Yıldırım,Üst yapı baş mühendisi Gökhan Köroğlu,Etüt proje baş mühendisi Kemalettin Karadeniz,,Kamulaştırma baş mühendisi Volkan Tombul,Arge baş mühendisi Adem Yeşil,Kontrol mühendisi Selçuk Ellidokuzoğlu,Emet karayolları şefi Osman Girgin,Tavşanlı yolu yüklenici firma yetkilileri lerke yol çalışmalarında Kaymakamlıkta bir araya gelerek son durumu değerlendirdiler.

Özellikle daha önce tamamlanarak açılan  ve heyelan nedeniyle göçmelerin olduğu için kapatılan 7.9 km yolun akıbetinin değerlendirldiği toplantıda, karayolları yetkilileri güzergah değişikliği projesinin tamamlandığını ve bayram sonrası başlanılarak yıl sonuna yetiştirlmeye çalışılacağını ifade ettiler.

            Daha önce tamamı ihale edilen ancak yüklenici firma sorunları, kamulaştırma ve mahkeme sorunları gibi konular sebebiyle ikmal ihaleleri yapılan, çalışmalarda son durum değerlendirlirken, skınıtıların aha çok kamulaştırmalarda görüldüğü gözlemlendi. Tavşanlıdan Emet istikametine uzanan hatta, opanözü mevkiinde kamulaştırmalar, Emet yolunda ise Köprücek mevkii, ve ilçe çıkışındaki kamulaştırma sorunları değerlendirldi. Toplantıya katılan Köprücek köyü muhtarı Ahmet Eş daha önceki firmaya da verilen muvaffakiyetnamelerin tekrar alınıp yeni frirmaya veirleceğini ifade etti.

            Ayrıca Emet çıkışındaki kavşak çalışmasının mahkemeye itirazla durdurulması kararına karşı Emet belediyesinin Danıştaya  itirazının kazanıldığı,genel müdürlüğün kavşak çalışması için mevkinin uygun olduğunu belirten yazının  Emet belediyesine ulaşması ile belediyece kavşak çalışmasının yapılacağı belirtildi.

            Milletvekili Kavuncu’nun başkanlık ettiği toplantıda, Emet Tavşanlı-Hisarcık hattında kalan eksik işler için ihale sürecinin bölge müdürlüğünce başlatılarak sürecin yıl sonuna kadar tamamlanarak, 2018 bahar aylarında başlamasıda karara bağlandı.

            Belediye başkanı Mustafa Koca’nın ilçede sivil toplum örgütleri ve oda  başkanlarınca Karayolları genel müdürlüğüne toplu ziyaret etme teklifinde bulunduklarını  belirtmesi üzerine Milletvekili Kavuncu;” Sayın genel müdürümüzle defalarca görüşülmüştür. Genel müdürlüğümüz yapılsın diyor ve gerekli ödenekleride sağlıyor.Ancak burada sıkıntı yereldir.İmarlara itiraz, kamulaştırma itirazları vb. işin hızlı gitmesine engel olmaktadır. Bunları hep birlikte kısa sürede bertaraf etmeye çalışmak daha hızlı yol almamızı sağlayacaktır “dedi.

            Emet’ten Tavşanlıya 23 km,Tavşanlıdan Emet’e 19 km ayrı ayrı ihale edilmesininde tartışıldığı görüşmelerde kamulaştırma nedeniyle tıkanan noktalar sebebiyle işin tamamının kalmaması adına, bu uygulamanın yapıldığı belirtilerek yolun tamamındaki eksiklikler için bölge müdürlüğü ihale sürecinide başlattı.

            Emet’in Hisarcık çıkışında bulunan tehlikeli virajın kaldırılması için çalışma başlattıklarını ancak şahıs arazisi nedeniyle protkolün tam yapılamadığını belirten belediye başkanı Mustafa Koca, ve karayolları bölge müdürü Yazıcıoğlu, bu alanda çalışma yapılması için yeni bir prptokol üzerine anlaşırken,okullar caddesi jandarma karşısındki kaldırımlarda da belediye ve karayolları işbriliği ile çalışma yapılması karara bağlandı.Ayrıca yapımı devam eden Çavdarhisar yolundada kış şartlarında bozulan  yolların tehlike arz etmemesi adına Karayollarınca çalışma yapılmasıda görüşülerek karara bağlandı.

            Milletvekili Kavuncu, Emet’in yol konusunda yaşadığı talihsiz gelişmelerin bir an önce bertaraf edilmesi ve halkın özlemle beklediği yeni yola kavuşması için yoğun bir mesai harcandığını ifade ederek;”Bizlerde biran önce bu yolumuzun hizmete geçmesini arzuluyoruz. Hükümetimizin,genel müdürlük v bölge müdürlüğümüzün bunu yapacak irade ve parası var.Ancak  firma talihsizlikleri yerelde yaşadığımız sorunlar  nedeniyle çalışmalar sekteye uğradı.Bugünde karayolları bölge müdürlüğümüz ile birlikte  bölgemideki yol çalışmalarını yerinde inceledik. Tarlalarda vatandaşlarımızla bizzat görüşerek muvaffakiyetler istedik.Kimse endişelenmesin ki, bu yollarımız mümkün olan en kısa sürede bitirilecektir” dedi.Kavuncu bakan Zeybekçi'nin Emet ziyaretlerinde verdiği sözü unutmadığını, Emet-Hisarcıkgediz yolu için gerekli alt yapı çalışmalarının sürüdürldüğünü ve 2018  programında yer alması için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

            Toplantıda da daha önce Ak parti yönetim kurulu üyesi İsmail Elmacı’nın  Kütahya afyon yol ayrımında Emet levhası ile ilgili talep ve çalışmasıda değerlendirilerek, Emet levhası konulmasıda görüşüldü. Afyon Kütahya istikametinden Çavdarhisara dönüşte levha konulması da alınan kararlar arasında yerini aldı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

BUNLARA DA BAKIN