EMET MİLLİ BİRLİK İÇİN MEYDANA İNDİ

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Emet halkı protokolüyle,köyleriyle,çoluk,çocuk,kadınlarıyla Emet demokrasi meydanındaydı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Emet halkı protokolüyle,köyleriyle,çoluk,çocuk,kadınlarıyla Emet demokrasi meydanındaydı.

Hafta başında başlayan 15 Temmuz Şehitlerini anma, demokrasi ve milli birlik günü 14-15 Temmuz günü yoğun bir programla gerçekleştirildi. 

14 Temmuz akşamı Emet belediyesinin orgazine ettiği etkinlikte, Muhammed Emin Kutlu  tiyatrosu sahne aldı. İlahi sanatçıları,semazen gösterileri yanı sıra, Muhammed Emin Kutlu'nu sunduğu ve dünden bugüne ülkemiz üzerine oynanan oyunları ve 15 Temmuzda yaşananların anlatıldığı Sultan isimli oyun büyük bir beğeniyle izlendi.Gecede Emetli bir iş adamımızcahalka ücretsiz su dağıtımı,Emet bor işletmemizce helva dağıtımı yapıldı.

Emet kaymakamlığı himayesinde,Emet belediyesinin organizasyonları ile dolu dolu geçen 15Temmuz günü öğlen merkez camimizde ilçe müftülüğümüzce şehitlerimiz için indirilen hatimlerin duası yer aldı. Öğle  namazı çıkışı halka helva dağıtımı yapıldı.

Öğleden sonra 16.45'te Emet demokrasi meydanında Emet belediyesi organizasyonları ile Cumhurbaşkanlığı beşteğe Millet camii İmam hatibi Mustafa Özkaya sahne aldı. Kur'an tilaveti ile açılan programda hatip Özkaya 15 Temmuz gecesi Ankarada yaşanan olayların canlı şahidi olarak o geceyi anlattı. Özkaya'nın ülke genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan ses benzerliği ile ulusal basında ve tvlerde yer alan şiirlerini okudu. 

Yine Emet belediyesince organize edilen Kütahya evliya çelebi mehteran ekibi demokrasi meydanında halka konser verdi. Özellikle Ak parti ilçe başkanlığının katılım için yoğun çalışma yaptığı ve tüm teşkilatları ile birlikte organize ettiği Milli birlik yürüyüşü mehteran eşliğinde yapıldı.Yürüyüş öncesi Emet belediyesince halka Türk bayrağı dağıtıldı.

Demokrasi meydanından mehteran eşliğinde en önde Ak parti Emet gençlik kollarının açtığı dev bayrakla birlikte protokol mensupları, çoluk,çocuk,kadın hep birlikte milli birlik için yürüdü.

Yürüyüş sonrası Emet belediyesi işçi sendikası Hizmet iş tarafından halka pilav üstü kavurma ve ayran ikramı yapıldı.

Tören alanındaki anma programı saat 21.00'de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Gecede  sırasıyla Ak parti İlçe başkanı Av.Mehmet Yağcıklı Belediye başkanı Mustafa Koca ve ilçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan halka hitap eden konuşmalar yaptılar.( Konuşma haberleri diğer haberlerimizde)

Gecede geçen yıl olduğu gibi meşaleler ve sloganlar ile meydana giriş yapan Emet sülyeliler vatandaşlardan büyük alkış aldı. Türk bayrakları ve meşaleler ile meydanı bu yılda feth eden Sülyeliler ( Günlüce) halktan büyük takdir topladı.

Emet belediyesince halka lokma ikram edilen gecede Ahmet Kemal Bacak organizasyonunda  Kur'an tilaveti, Mustafa Caymaz ilahi konseri,TRT sanatçısı Yaşar İslam Kahramanlık türküleri konseri yer aldı.Gece 12 den sonra Emet kaymakamlığınca halka çorba dağıtımı yapıldı.

Gece 00.13'te tüm yurtta olduğu camilerimizde ve meydanda kurulan platformda selalar okundu.

Meydana kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarınında canlı aktarıldığı gecede gece 03.30'da yine Cumhurbaşkanının ulusa seslenişi naklen aktarıldı.Demokrasi nöbeti sabah ezanlarına kadar devam etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN