Emet Tayyaresi Maketi Hisarlık Tepesine Yakışır

Tarihi belgeleri ile yerini alan EMET TAYYARESİ'nin ve Emet halkının fedakarlığının gelecek kuşaklara aktarılması adına şimdi idarecilerimizden bir talebimiz var.

PAYLAŞ

Gazetemizin bu sayısında Milli Mücadele dönemi kahramanlıkları genel kurmay resmi kayıtlarınca tescil edilmiş, ancak halen Gazilik Ünvanı alamamış  Emet ilçemizden bir vefa örneği haberi bulunuyor.
    Emet Halk Eğitim Müdür yardımcısı Mustafa Cin’in kaleme aldığı ve tamamını arka sayfamızda okuyabileceğiniz üzere GaziEmet ilçemiz sadece milli mücadelede bölgemize emsal olmuş, ilk müdafa cemiyetlerinden birini kurma,  Cevizdere direniş ve zaferi,gibi  tarihe altın harflerle yazılmış tarihi olayları yanında birde  ordumuza uçak bağışlamıştır.
    1928 yılında ülke genelinde başlatılan kampanyaya, arsasını, tarlasını, kulağında küpesini satarak katılan Emet Halkı bir uçak alarak ordumuza bağışlamıştır. 1937 yılına kadar EMET yazısı ile semalarda uçan uçağımız daha sonra Türk Hava Kurumuna aktarılmıştır.
    Tarihi belgeleri ile  yerini alan EMET TAYYERESİ’nin ve Emet halkının fedakarlığının gelecek kuşaklara aktarılması adına şimdi idarecilerimizden bir talebimiz var.
    Şehit pilot Ahmet Refik Alp’in mezarının da bulunduğu şehitlik tepemize büyük bir EMET TAYYARESİ maketi yapılıp, belgeleride konularak anıtlaştırılırsa, gelecek kuşaklarımıza da  yaşadığımız memlekette vatanın her şeyden  önce geldiğini, bu bilinçle atalarımızın verdikleri mücadeleleri öğrenmeleri sağlanacaktır.
    Bu konuda Emet Kaymakamlığı ve Emet belediyemizin gerekeni yapacağına inancımız tamdır.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN