Emet'te 37 Sağlı Öğrencisi Staj Mağduru

Emet ilçesi Şehit Mustafa Baş Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde okuyan 37 öğrenci İl sağlık müdürlüğünün bu yıl staj kontenjanı açmaması nedeniyle mağdur duruma düştü.

PAYLAŞ


İlçede eğitim gören 37 sağlık okulu öğrencisi, kanun gereği son sene staj görürken, bu yıl Kütahya il müdürlüğü kontenjan ayırmadığı iddia edildi. Çocuklarının görsel olarak staj yaparak gelişmeleri açısından stajın önemli olduğunu belirten öğrenci velileri bu konudan oldukça rahatsız olduklarını ifade ettiler.
İsmini vermek istemeyen bir öğrenci velisi İl Sağlık Müdürlüğünün kontenjan açmasının kanuni bir zorunluluk olduğunu ve açmayarak hem suç işlediğini hem de çocuklarının mağdur duruma düştüğünü öne sürdü.

ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI
Veliler açıklamalarda şu ifadelere yer verdiler:

“3308 sayılı Meslek eğitim kanunu çerçevesinde il sağlık müdürlüğüne staj kabulü mecbur tutulup ödenekleri de ayrılıyor. Bu kanunun 25. Maddesinde staj yapılacak yer bulunmaması durumunda okulda staj ibareleri yer alıyor. Sağlığın okulda stajı nasıl olur? Ayrıca bu konuda emsal teşkil edilecek mahkeme kararları ile anayasanın eşitlik ilkesine aykırılığı tespit edilmiş durumda. Eğitimlerini alan çocuklarımızın staj görerek gelişimleri en doğal haklarıdır. Bu konuda il sağlık müdürlüğümüzün kontenjanları açarak çocuklarımızı mağdur etmemelerini bekliyoruz. Şahsım adına ben gerekirse mahkeme ile hakkımı aramaya kararlıyım. Bu konuda yetkili mercilerin desteğini bekliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN