Emet'te tarihi gün!

Emet ilçesinde ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümünde 13 yıllık çalışmalar sonrası sağlıklı içme suyu açılışı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kaymakam Furkan Seyman, Emet Belediye başkanı Mustafa Koca, Hisarcık belediye başkanı Mustafa Demirtaş, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, oda başkanları ve halkım katılımı ile hükümet konağı önünde düzenlenen törende, gölet suyu vanası açıldı. Açılış öncesi Kütahya Evliya çelebi mehteran takımı meydanda bir gösteri sundu.

BAŞKAN KOCA “ TARİHİ BİR GÜNE BİRLİKTE İMZA ATIYORUZ”
Açılış töreninde konuşan Emet belediye başkanı Mustafa Koca 12 yıl önce ilçede dağ bayır sağlıklı içme suyu aramak için çalışmalara başladıklarını, bugün ise bu suyu ilçeye kazandırarak tarihi bir olaya tanıklık ettiklerini belirterek şunları söyledi;
“ 12 yıl önce Emet’imize sağlıklı içme suyu kazandırmak için dağ tepe gezdik. Yüksek rakımlarda su aradık. Şuan göletimizin olduğu yerde 957 metre rakımda ölçümler yapıldı. Gölet yapımı başlarken, ilçede içme suyu, kanalizasyon ,yağmur kanalları, yenilenmesi ve su depoları, isale hatları yapımı için proje ihalelerini gerçekleştirdik. Gölet yanına yapılan arıtma tesisimizde 15 gündür test uygulamaları gerçekleştirildi. Bugünde ilçemize göletten ilk suyu akıtıyoruz. 3Eylül 1922 Emet’imizin düşman işgalinden kurtuluşu, 3 Eylül 2024 ise Emet’imizin arsenikli sudan kurtuluş günü olacak. Belediye olarak 3 vardiya ekipler kurarak 2-3 ay içerisinde yeni hattan tüm Emet halkına sağlıklı içme suyunu vermek için çalışacağız. Geçmişten bu güne bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen, ilçe teşkilatlarımız, İl teşkilatlarımız, Milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Daha sağlıklı nesiller için hayırlı olsun Gazi Emet” dedi.

MİLLETVEKİLİ ERBAŞ;”100 YIL ÖNCE DAĞLARDA DÜŞMAN ARANIRKEN 100 YIL SONRA SU ARANDI”
Açılış töreninde konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, 26 Ağustos ta başlayan 30 Ağustos Büyük taarruzla devam eden zafer aylarında Emet ilçesinde böyle önemli bir açılışa şahitlik ettikleri için mutlu olduklarını ifade ederek şunları söyledi;
“Büyük Taarruzu, Emet Cevizdere savaşını kimse unutmaz, unutturamaz. 100 yıl önce dedelerimiz bu dağlarda düşman askeri arıyorlardı. 100 yıl sonra belediyemiz dağlarda halka sağlıklı içme suyu arayarak bu hizmete layık olan halkımıza sunuyor. Bizler Millet olarak birlik beraberlik içeresinde oldukça, devletimize sahip çıktıkça bizi kimse yıkamaz. İnşallah bu suyumuz halkımıza hayırlı olur. İyi ve sağlıklı günlerde kullansınlar. En kötü günümüz böyle olsun ve daha nice açılışlarda birlikte buluşalım. Ben bu hizmetin ilçeye kazandırılmasında geçmiş dönem belediye başkanı, bakan genel müdür başta olmak üzere emek veren işçilerimize, bu hizmetin kazandırılmasında destekleri olan gözbebeğimiz Eti maden işletmelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından dualar edilerek protokol birlikte gölette ilçeye gelen hat vanasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası meydanda halka Kurtuluş pilavı ikram edilirken Milletvekili Erbaş ve başkan Koca da halka kurtuluş pilavı dağıttı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN