Emet Termal Otelde Yeni Hukuk Mücadelesi

Emet ilçesinde yer alan Termal Otelde yeni gelişmeler yaşanıyor. Yeni bir Hukuk Mücadelesi başlarken bundan sonra beler olacağı merak ediliyor.

PAYLAŞ

BELEDİYE KARARI TEBLİĞ ETTİ
Mülkiyeti Emet belediyesine ait termal tesisler ihalesini alan Han yediemin şirketi işletmenin adını Golden grass thermal otel olarak işletirken, alt yükleniciye devretmişti.
Halen Queen thermal otel olarak hizmet veren otelde, Kültür ve Turizm bakanlığı, Turizm işletme belgesi almadığı gerekçesi ile Han yediemin şirketinin çalışma ruhsatının iptal edilemsine karar verdi.
Bakanlığın ilgili kararı Valilik, Kaymakamlık ve belediyeye iletilirken, Emet belediye başkanlığıda bakanlık kararını gerekçe göstererek firmaya kararı tebliğ etti.

FİRMA MAHKEMEYE BAŞVURDU
Han yediemin deposu Vinç taahhüt turizm şirketi karar üzerine Kütahya idare mahkemesine başvurarak yılsonunna kadar dolu olan otelin ruhsat iptali halinde doğacak mağduruyietleri gerekçe göstererek yürütmenin durdurulması talebinde bulundu.
Konuyu değerlendiren Kütahya İdare mahkemesi 20.08. 2024 tarihinde aldığı kararla uygulanması halinde telafisi güç zarar doğabileceğini belirterek davalı idarenin savunması, ara karar ve yeni karar alınasıya kadar yürütmeyi durdurma kararı.
Tam kapasite faaliyete devam eden otelde bu gelişmeler yaşanırken, kamuoyu hukuki mücadelenin nasıl seyredeğini merakla takip ediyor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN