Emet Termal Tesisleri Ruhsat Olmadığı İçin Mühürlendi

Emet ilçesinde bulunan Termal Otel ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Turizm bakanlığından ruhsat alamadığı için kapatma kararı alınmasına rağmen yüklenici firma yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı.

Mahkeme yeni kararla yürütmeyi durdurmayı reddederken Turizm bakanlığı ve mahkeme kararıyla Emet belediyesi oteli mühürledi.

Mülkiyeti Emet belediyesi ne ait olan termal tesisler yapılan ihale ile Han Yediemin Turizm San. Tic. şirketine kiralanmıştı.
Yüklenici firma bir alt yüklenici şirkete işletmesini devrederken, Emet belediye başkanı Mustafa Koca’da göreve geldikten sonra kira borçları olan ve sözleşmeye göre yapılması gereken başta hamamlar olmak üzere taahhütler için tespit davası açmıştı.

Dava süreci devam ederken bu defa,İhaleyi alan firmanın Turizm bakanlığından işletme ruhsatı almadığı için kapatılması gündeme geldi.
Yüklenici firma karar için yürütmeyi durdurma kararı alırken, mahkeme yürütme durdurmanın iptaline karar verdi. Turizm bakanlığı ve mahkeme kararı ile otel Emet belediyesi zabıta ekiplerince mühürlendi.

Karar üzerine Emniyet ve belediye zabıta ekipleri otele gitti. Otel yöneticilerine kararı göstererek mühürleneceği bilgisini vererek otelin boşaltılmasını istediler. Bazı müşteriler otelden çıkmak istemezken, işletmeciler ve kolluk kuvvetleriylede tartıştılar.
Yetkililer mahkeme ve bakanlık kararını uygulamak zorunda oldukları beyanla odalarıda tek tek dolaşarak vatandaşlardan oteli boşaltmalarını istediler.

MÜHÜRLEME KARARINDA NE YAZIYOR?
İşyeri açma ve Çalışma ruhsatları Kültür ve Turizm bakanlığı yatırım ve İşletmeler genel müdürlüğünün 12.08. 2024 tarih ve E5460449 sayılı yazısı ve Valilik makamının 12.08.204 tarih ve E 5532834 sayılı onayı Kütahya idare mahkemesi 2024/748 sayılı kararına istinaden Emet belediye başkanlığı Zabıta amirliği tarafından otel ve tüm müştemilatlar mühürlendi.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Belediyenin sözleşme imzaladığı Han yediemin turizm san şirketi ruhsat almadığı için ve sözleşmeyle belediyenin muhatabı bu firma olduğu için otel mühürlendi. Alt yüklenici ile Han yediemein arasındaki hukuk mücadelesi ayrı seyretse de, Emet belediyesi de açtığı dava ile otel için tespit davası talebinde bulunmuştu. Hukuki süreç devam ederken, otelin ne olacağı, belediyece mi işletileceği yoksa tekrar ihale sürecine mi gireceği daha sonra belli olacak.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN