Emet ve Hisarcık'ın maden payı duman oluyor!

Eti maden İşletmelerine bağlı Emet Bor işletmesi Emet ve Hisarcık'ta üretime devam ederek ihracat rekorları kırarken, her iki belediyeye aktardığı maden payın azlığı dikkat çekiyor.

PAYLAŞ

Eti maden İşletmelerine bağlı Emet Bor işletmesi Emet ve Hisarcık’ta üretime devam ederek ihracat rekorları kırarken, her iki belediyeye aktardığı maden payın azlığı dikkat çekiyor. En büyük eleştiri ise MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’tan geliyor.

 2 İLÇEYE 4 MİLYON 230 TL
Eti Maden işletmeleri genel müdürlüğü 2024 yılında maden payı olarak Emet ilçesine 3 milyon 400 bin Hisarcık belediyesine ise 930 bin civarında ödeme yaptı.

Maden pay ödemeleri yıl içinde yapılan üretim üzerinden binde 2 olarak yapılıyor.

ERBAŞ GÜNDEM YARATMIŞTI
Her platformda bor madeninin Kütahya’nın değeri olduğunu vurgulayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş  “Maden payı ile iki ilçe bir araya gelse traktör dahi alamıyorlar. İki küçük ilçeden Bir Nokta Üç Milyar Dolar ihracat yapılıyor. Emet ve Hisarcık ilçesi Türkiye'nin örnek iki ilçesi olmalı” diyerek payların azlığına dikkat çekmişti.

Erbaş konuşmasında “Maden payı olarak, Hisarcık ve Emet'e verilen para belediyelerinden bahsediyorum. Eti Bor’da çalışanlara prim vermeleri gerekir. Onların maaşlarının daha iyi olması lazım, Hem de bu iki şehrin kalkınması lazım. Yalnızca prim de olmaz, çalışandan ibaret değil o şehir. Başka yaşayanları da var. O yollarının yapılması, altyapının yapılması, sularının her tarafının ışıklarının elektriklerinin, Emet ve Hisarcık ilçesi Türkiye'nin örnek iki ilçesi olmalı, dile kolay Bir nokta üç milyar dolar iki küçük ilçeden ihracat yapılıyor. Bizim bütün Organizelerimizde yapılan ihracat yılda 600 milyon, Otuz bin insan çalışıyor. Ben buradan Enerji Bakanına da sesleniyorum. Sizin vazifeniz kardeşim. Bu iki ilçeyi abâd edeceksiniz. Bütün problemlerini halledeceksiniz. Bu iki ilçe merkezi hükümetten para bile istemeyecek. O kadar zengin olmalılar. Bizim siyasilerin vazifesi de bunları söylemektir. Nasıl ki Eti Bor’umuzla gurur duyuyoruz, nasıl ki satış ve rekorlarla  gurur duyuyorsak, bunu da yapmak zorundasın demeliyiz” ifadeleri ile büyük destek vermişti. Şimdi gözler bakanlığa çevrilirken ilçelere desteklerin hızla artırılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN