EMETBORDA 37 İŞÇİNİN AKIBETİ YARIN BELLİ OLUYOR

Emetborda işten çıkarılmayla karşı karşıya kalan 37 işçinin akıbeti yarın belli oluyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emetbor işletmesinde şoför ,kepçeci,yağcıdan oluşan 30 işçi ve 7 yedeği ile 37 işçini kaderi yarın belli oluyor.Daha önce haberlerimizde duyurduğumuz Emetborda yedekleri ile 37 işçi için çıkış yazılarının hazırlandığı, gerekli dilekçelerin müdürlüğe sunulduğunu sizlere duyurmuştuk. Bir süredir Emetbor işletmesinde yüklenici firma ile yaşanan sorunlar çalışan emekçilere yansımaya başladı. 

Yüklenici firma ile yaşanan sorunlar nedeniyle ara ihale yapılarak başka bir firmaya verilen iş sonrası 37 işçinin çıkışı için önceki işletmenin müdürlüğe dilekçe verdiği biliniyor.

Konu üzerine Emetbor işletmesince ilgili dilekçe genel müdürlüğe sunulurken,genel müdür Serkan Keleşerin yarın konu ile ilgili nihai kararı vermesi bekleniyor.

Günlerdir diken üstünde çalışan 30 işçi akıbetlerini merakla beklerken işçiler konu ile ilgili siyasi parti temsilcileri ile görüşmek için randevu bile alamadıklarını beyanla, sendikanın,emetbor işletme müdürlüğünün ve ilçe siyasi parti temsilcilerinin kendilerine sahpi çıkmalarını istiyorlar.

Daha öncede 11 işçinin işinden  olduğu emetbor yüklenici firma krizi katlanarak büyüyor.Bu defa 30 işçiye çıkış verilmesi gündemdeyken,bunun ardındanda 120 işçiyi bekleyen 3. dalganın geleceği ifade ediliyor.

Yıllarca taşeron firmalar vasıtası ile fabrikada çalışan işçiler, başta 15 yılı doldurma tazminat gerekçeleri olmak üzere, bu tür iş göremezlik durumlarında ara ihale,veya yeni firmaların kendi adamlarını çalıştırma gibi sebeblerle daima çıkış endişesi ile çalıştıklarını ifade ediyorlar.

Emet kamuoyu işçilerin akıbetinin belli olacağı genel müdürlük cevabını büyük bir dikkatle takip ederken, syasi parti temsilcilerininde bu işçi krizini çözüp çözemeyeceği konusundaki dirayetlerini yakından takip ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN