EMET'E GAZİLİK ÜNVANI VERİLMELİDİR

Gaziler gününde konuşan Ecdad derneği başkanı Ali Duyan Emet ilçesine gazilik ünvanının verilmesi gerektiğini ifade etti.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Gaziler gününde konuşan Emet Ecdad derneği başkanı Ali Duyan daha öncede mecliseverilen kanun teklifini hatırlatarak Emet2in gazilik ünvanının hakkı olduğunu ifade etti.

Duyan Milli mücadele dönemi Emet ilçesinde yaşanan Hükümet baskını,Cevizdere zaferi gibi tarihi olaylarıda hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü;
           “ İlçemiz açısından da “GAZİ” ünvanı çok önemlidir. İlçemize Milli Mücadele döneminde gösterdiği kahramanlıklardan dolayı “GAZİ” ünvanı verilmesi için TBMM’ ye Kütahya Milletvekilleri Mehmet KORKMAZ, Ahmet DERİN ve Emin KARAA tarafından farklı dönemlerde 3 defa kanun teklifi verilmiştir. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir.      Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım.”dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN