EMET'TE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Emet İlçesi'nde, 'İstihdam Seferberliği' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet  İlçesi'nde, 'İstihdam Seferberliği' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Tavşanlı  İlçe müdürlüğü tarafından Emet  Termal resort kongre salonunda  gerçekleştirilen 'İstihdam Seferberliği' toplantısına Emet kamu kurum ve kuruluşları müdürleri,Emet esnaf odası başkanı Abdullah Ünal, işveren temsilcileri İş-kur  Tavşanlı Şube Müdürü Muhterem Aksoy katıldı.


Toplantıda  müdür  Muhterem Aksoy  tarafından İş-Kur  destekleri hakkında yapılan bilgilendirme sunumunda, İşbaşı Eğitim Teşviki, Kadın ve Genç Teşviki, Engelli Sigorta Prim Teşviki, İlave İstihdam Teşviki konularında ayrıntılı bilgiler verildi.
İş-Kur Tavşanlı şebe müdürü Muhterem Aksoy"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu  tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programını çerçevesinde İlave İstihdam Teşviki'nde, istihdam sizden, sigorta ve vergi bizden. Bu çalışmalar ile  İşverenlerle işsiz vatandaşlarımızın buluşması bizleri mutlu edecektir. 31 Aralık 2017 tarihine kadar özel sektör işverenlerine mevcut çalışanlarına ilave alacakları her bir sigortalı için sigorta ve vergi yüklerini biz üstleniyoruz. İşverenlere ilave istihdam ettikleri sigortalı için 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacak. 4447 Sayılı Kanun'un Geçici 17. maddesinde yer alan istihdam teşviki uygulamasında teşvikten işveren tarafında; özel sektör işyerleri yararlanabilir. İş arayan tarafında; işe alındığı tarihten önce İŞKUR kaydı olan ve son 3 ay içerisinde işsiz olanlar yararlanabilir" dedi.


Aksoy teşvikten yararlanmak için ise 1 Şubat 2017 tarihinden sonra işe aldığı kişilerin işkura kayıtlarının olması gerektiğini belirterek;
"Aylık prim ve hizmet belgesi yasal süresi içinde SGK'ya verilmiş olmalı. İşveren tarafından ödenmesi gereken sigorta priminin tamamının yasal süresi içinde ödenmesi gerekli. İşyerinin SGK'ya yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmamalı “dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN