EMKO'NUN İLK GENEL KURULU YAPILDI

Emet belediyesi öncülüğünde kurulan bölgenin ilk kadın girişimcileri kooperatifi EMKO'nun kongresi gerçekleşirken başkanlığa Prof.Dr.Gülnur Hayran seçildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet  belediyesi öncülüğünde kurulan  bölgenin ilk kadın girişimcileri kooperatifi EMKO’nun kongresi gerçekleşirken başkanlığa Prof.Dr.Gülnur Hayran seçildi.
Emet Belediyesi öncülüğünde yöredeki üretici kadınların ürünlerini daha etkin üretme ve daha iyi şartlarda pazarlamalarına imkan sağlamak amacıyla kurulan EMKO’nun ilk genel kurulu belediye çok amaçlı salonunda yapıldı..Kongrede divan yönetimi ve mali müşavirlik danışmanlar Kütahya ve Tavşanlı ticaret müdrlüğü ekiplerinden oluşturuldu.

Kuruluş masraflarının  tamamının Emet belediyesince karşılandığı kooperatif bölgedeki kadın emeğinin etkin değerlendirilmesini hedefliyor.

Kongrede konuşan  Belediye Başkanı  Mustafa Koca; El sanatları alanında, elişi, halı dokuma, dikiş nakış ve benzeri üretim yapan, yine gıda sektöründe tarhana, turşu, erişte üreten, çini, hediyelik eşya alanında üretimde bulunan kadınlarımızın yaptıkları ürünlerinin gerçek değerinde pazarlanması ve kadın girişimcilerimizin daha iyi kazanması adına kooperatif kurulmasına öncülük ettiklerini ifade etti.Başkan Koca,  Ankara nezdinde EMKO için  destek alındığı gibi   Kütahya Valiliği KOSGEB ve İş Kur yetkilileri ilede işbirliğine gidieceğini belirtti.

Başkan Koca üreticilerimizin daha fazla üretim ve para kazanması adına kooperatifin kurulduğunu belirterek yerle yönetim olarak destek verilmeye devam edileceğini ifade etti..

Kongre sonrası yapılan seçimlerde Emko’nun başkanlığına Prof.Dr.Gülnur Hayran seçildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN