EMYO'DA KAYITLAR YÜZDE 65'TE KALDI

Emet Meslek yüksekokulunda bu yıl kılavuzda 405 kontenjan bulunmasına rağmen, okula tercih eden 261, kayıt yaptıran 216 olarak gerçekleşti

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 

            Emet Meslek yüksekokulunda bu yıl kılavuzda 405 kontenjan bulunmasına rağmen, okula kayıt yaptıran öğrenci sayısı 216 olarak gerçekleşti. Tüm Türkiyede bu yıl uygulamaya geçen sınavsız geçiş hakkının kaldırılması,Emet emyo’yuda vururken, geçen yıl kontenjanlarının yüzde 91’ini dolduran okulumuz bu yıl yüzde 65’te kaldı.

            Ülke genelinde sınavsız geçişlerin kaldırılması özellikle meslek yüksek okullarında öğrenci sayılarının düşmesine ve bölümlerin kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

            Emet ilçesindede tercih klavuzunda 405 kontenjanı bulunan okul bölümlerine 261 öğrenci tercih yapınca,Dış ticaret,Turizm ve Kimya bölümleri kapanma tehlikesi ile karşı ya kaldı.Kayıt yaptıran sayısı ise 216 da kaldı.

            Özellikle Kimya bölümünde açık lise öğrencimizin çok olması ve bölgede de sınavsız geçişlerde tercih edilmesi nedeniyle ilçemiz kontenjanları doluyordu. Termal kaplıcalar  nedeniyle turizm,bor madeni nedeniyle kimya bölümlerinin önemli odluğu ilçemizde gerekli yönlendirmelerin yapılmaması bu bölümlerimiz kapanma tehlikesi yaşıyor. Aynı sıkntının Kütahyadaki tüm Meslek yüksek okularda yaşandığı ve bazı okullarda kontenjan kayıtlarının yüzde 30 larda kaldığı öğrenildi.

            Emet emyoda ek kontenjanlarla bu sayının 300’ü geçmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN