Eski hastane binası kaderine terk edildi

Emet ilçesinde Dr. Fazıl Doğan yeni devlet hastanesinin açılması ile boşaltılan eski hastane binası 6 yıldır kaderine terk edilmiş vaziyette duruyor.

PAYLAŞ

2014 yılında temeli atılan ve 2018 yılında hizmete açılan hastane ile birlikte eski hastane boşaltılmıştı. 6 yıldır atıl durumda duran bina için geçen zaman zarfından hiçbir şey yapılmadı.

FİZİK TEDAVİ BULUNAN OTEL VAADİ

MHP’den Emet belediye başkanlığına seçilen Mustafa Koca seçim   vaatleri arasında  hastane binasına da yer vermişti.

Başkan Koca konu ile ilgili yaptığı  açıklamada Yeni hastanenin hizmete geçmesi ile atıl duruma düşen 10 dönümlük eski  hastane binası mevkiinde altında fiziki tedavi bulunan bir otel ve bahçesine apartlar yapacaklarını ifade ederek;

Belediye imkânları ile yapacağız. Belediyemizin ustası var, işçisi var. Kendi imkânlarımızla bunları gerçekleştireceğiz. Ayrıca belediye olarak fizik tedavi kuracağımız için uzman doktorumuzu belediye kadromuzda istihdam ederek hizmet vereceğiz" demişti.

ÜNİVERSİTE OLARAKDA DÜŞÜNÜLEBİLİR

İlçe merkezinde 10 dönüm yere sahip eski hastane binası daha  önce 600 bin tl ödenekle deprem için  güçlendirilmişti. Kütahya'da açılan sağlık bilimleri  üniversitesi Tavşanlı, Simav ve Gediz ilçelerinde bölümler açarken, 4. büyük ilçe olan Emet’te meslek yüksek okulu açmamıştı.

Bazı bölümleri 4 yıllık olduğu için  bir nevi fakülte gibi olan Sağlık meslek yüksek okulunu Emet'te burada açılabileceği ifade ediliyor. Binanın atıl durumda durması vatandaşları üzerken, başkan Koca ve ilçe yöneticilerinden bu   alanın okul, termal veya bir şekilde değerlendirilmesi için çalışmalar yapmaları bekleniyor.

Emir BELEN

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN