ESNAFA 50 BİN TL SIFIR FAİZ KREDİ İMKANI DEVAM EDİYOR

KOSGEB 50 bin TL sıfır faizli ve 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu için işletmelerden yeni başvurular alınmaya başlandığı açıklandı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Gazi Emet Gazetesi -

KOSGEB 50 bin TL sıfır faizli ve 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu için işletmelerden yeni başvurular alınmaya başlandı. Geçtiğimiz aylarda sıfır faizli kredi başvurusu konusunda işletme sahiplerinden talep toplayan KOSGEB, 200 bin civarı başvurunun yalnızca 15 bin gibi küçük bir bölümüne bu krediyi tahsis edebildi. 2017 yılı kapsamında açılan başvuruda,  daha önceki dönemde müracaatını yapan ancak kredi almaya hak kazanamayan işletme sahiplerinin hiçbir işlem yapmadan başvurmuş sayılacağı öğrenildi. 

Emet Esnaf odası başkanı Abdullah Ünal yaptığı açıklamada Kosgebin sıfır fazili işletme kredisi faiz desteğinden  yararlanamayan çok sayıda işletme olması karşısında sayın  Başbakan'ımızın da talimatıyla 2017 yılında bu desteği devam edileceğini bildirdi.

Ünal Açıklamasında;"Uygulamada kredi faiz desteğine başvuru öncesinde KOSGEB veri tabanına kayıt olma şartı aranıyordu.Şimdi aranmayacak. Kosgeb veri tabanına kayıtlı olmayan işletmelerin  kredi faiz desteğine  hak kazanmaları durumunda veri tabanına kayıtları yapılıp kobi beyannamesi oluşturmaları yeterli olacak.20 Şubat 2017 tarihine kadar "sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr" internet adrsi üzerinden başvuru yapabilecekler. Sonuçlar 27 Şubatta belli olacak."dedi.

Ünal 50 bin lira üst limitli bu kredinin faizsiz, ayrıca kredinin geri ödeme koşullarını da cazip tutarak ilk 12 ay ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek toplam 36 ay vadeli bir kredi olacağını 14 Aralık 2015 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile esnaf ve sanatkarlara kullandırılan 30 bin liralık faizsiz krediden yararlanan esnaf ve sanatkarların bu programdan yararlanamayacağını da sözlerine ekledi.

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN