Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kütahyada Köydes Projelerine 33 Milyon 810 Bin TL Ödenek

Kütahya İl genel meclisi Musa Yılmaz 2020 yılı Köydes Ödenekleri kapsamında Kütahyaya ayrılan 33 milyon TL ödenek müjdesi verdi. Projeler kapsamında Emet ilçemizede 2 milyon TL ödenek ayrıldı.

Kapalı İşyerlerinde Kıyasen Fatura Düzenlenmeyecek

EPDK'den yapılan açıklamada, kıyasen fatura düzenlenmesi konusunda kamuoyunda gerçekle ilgisi olmayan değerlendirmeler yapılarak vatandaşın yanlış bilgilendirildiği kaydedildi.

Başkan Ünal' Mücadelen En Ağır Darbeyi Alna Esnaf Eknomik Karantinaya Alınmalıdır'

Emet Esnaf Odası başkanı Abdullah Ünal, esnafın acil olarak ekonomik anlamda devletçe karantinaya alınıp korunmaıs gerektiğini ifade etti.

Erbaş'Kriz Geçene Kadar SSK ve Bağkur'u Devlet Karşılasın'

Erbaş ; “ İş yerleri virüs nedeniyle kapalı olan esnaflarımız zor durumdalar. Virüs salgını geçene kadar SSK ve BAĞ-KUR primlerinin devlet tarafından karşılanmasını istiyorlar. ”dedi.

Ekmekçioğlu' Esnafımıza 25 Bin Tl Kredi'

Ekmekçioğlu, nakit ihtiyaçları için, ihtiyaç duyan esnafa 25 bin TL kredi kullanabileceklerini, borçların ertelenme imkanlarını bulunduğunu söyledi.

Vergi ertelemesiyle ilgili merak edilenler

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgının Türk ekonomisine etkisini azaltmak adına hükümet destek paketlerinin kapsamını genişleterek vergi ertelemesinden yararlanacak 16 sektörü belirlemişti. Aralarında çiftçi, terzi, manav, avukat gibi 1.9 milyon gelir vergisi mükellefi de ertelemeden yararlanacak. Beyannameler 27 Temmuz'da verilecek, vergi ödemeleri ise ekim, kasım ve aralık aylarının son haftası yapılabilecek. Mazars Denge Ankara Vergi Ortağı Yeminli Mali Müşavir İlyas Emre Yayla en çok sorulan soruları yanıtladı.

NG Seramikten Kütahyaya Dev Yatırım

Türkiye'nin Seramik devi NG Kütahya Seramik Kütahya’ya 400 milyon lira değerinde dev seramik tesisi kurmak için fizibilite çalışmalarına başladı.

Yarış Köyü Süt Ürünleri Mandırası Taleplere Yetişemiyor

Emet ilçesine bağlı Yarış köyünde, köy kooperatifi tarafından kurulan süt ürünleri mandırası günlük ürettiği peynir, terayağ ve yoğurt ürünleri ile bölge ekonomisine katkı sağlıyor.

Kütahya İl Koordiansyon Kurulu Yatırımları Değerlendirdi

2020 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

İşten Çıkarma Olmayacak,1Ay İçinde Üretim Başlayacak

Emet ve Hisarcık ilçelerimizdende çok sayıda vatandaşımızın çalıştığı kapatılan termik santrallerin akıbeti gündemdeki yerini koruyor.

Müsiad Başkanı Sordu,Bakan Albayrak Cevapladı. 2 Yıl Sabredin

Maliye Bakanı Berat Albayrak, Müsiad Kütahya başkanı hemşehrimiz İsmail Tosun’un soruları üzerine verdiği cevapta, 2 yıl sonra Kütahyaya bor karbür fb.yapılacağını söyledi.

Kütahyada 2 Termik Santral Mühürlendi

Seyitömer ile Tavşanlı ilçelerinde bulunan termik santralleri, verilen sürede bacalara filtre takılmadığı gerekçesiyle sabah saatlerinde jandarma ekiplerince mühürlendi.

Emet Yeniceköy'e 11 Bungalow ev 1 Restorant Yapımı İhale Edildi

Emet ilçesinde,ilçeye bağlı Yeniceköy göleti etrafına konuşlandırılacak bungalow evler yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Kütahya Sağlık Üniversitesinde Termal Sağlık Turizmi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizde (KSBÜ) “Termal Sağlık Turizmi” konulu toplantı da konuşan Rektör Kavuncu Emet Kanyonunun İsviçre alpleri gibi ziyaretçi alabileceğini söyledi.

Emekli Maaşları Açlık Sınırının Çok Altında Kaldı

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın emeklilerin taban aylıklarının asgari ücret miktarından az olmamasını amaçlayan Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti’nin red, MHP’nin çekimser kalması sebebiyle kabul edilmedi.

Emet Belediyesi 2020 Bütçesi 22 Milyon TL

Emet Belediye meclisi 2020 yılı tahmini bütçesini görüşerek karara bağlarken, 2020 yılı tahmini bütçesi gecen yıla oranla 3 milyon TL artarak 22 milyon TL’ye yükseldi.

Erbaş;' Madenleri Bu Yönetim Anlayışıyla PTT Taşıyamaz'

Plan ve Bütçe Komisyonu Alt yapı bütçe görüşmelerinde konuşan Mhp Kütahya Mileltvekili Ahmet Erbaş Bor madenlerinin PTT'nin taşımasının mantıksız olduğunu savundu.

Emet'te 38 Ton Çekirdekli Üzüm Üretimi Yapıldı

Kütahya Geneli 16 ton Çekirdeksiz üzüm üretilirken, Çekirdekli üzüm üretiminde Emet 38 ton üretim yapıldığı açıklandı.

Toplam 421 haber.