HEMŞEHRİMİZ DAYIOĞLUNA 3 ÖDÜL BİRDEN

Dünyaca ünlü Emetli çocuk kitapları yazarımız Gülten Dayıoğlu Mart ayında 3 ödüle birden layık görüldü.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

İstanbul Şişli’de ‘Gülten DAYIOĞLU Çocuk Kütüphanesi’ Açılışı Yapıldı
Şişli Kaymakamıİdris AKBIYIK, Gülbağ Selim Sırrı Tarcan İlkokulu’nda Gülten DAYIOĞLU Çocuk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Türk Çocuk Edebiyatının değerli yazarlarından Emetli hemşehrimiz Gülten DAYIOĞLU’nun katılımıyla gerçekleşen kütüphane açılışında Kurum Amirleri, Okul Müdürleri ve veliler yer aldı.

Kaymakam AKBIYIK konuşmasında “İlçemizde ‘Bir Kitap Bir İnsan’ düsturu ile başlattığımız projemiz bulunmakta. Projemizin özünü “Kitap insan kadar, insan kitap kadar kıymetlidir.” anlayışı oluşturmaktadır. Her şeyden önce okuyan bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. ” şeklinde düşüncelerini ifade etti. Akbıyık,kütüphanenin çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını dileyerek kütüphane açılışında yer alan kıymetli yazarımız Gülten DAYIOĞLU’na katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Hemşehrimiz Dayıoğluda , öğretmenlik yaptığı okulda adına bir kütüphane açılmış olmasını “ödül” olarak nitelendirirken bunun bir vefa örneği olduğunu da vurguladı.

Bu arada Çocuk kitaplarının sevilen yazarı Gülten Dayıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Prof. Dr. Nazan Erkmen adına verilen özel ödüle değer görüldü. Dayıoğlu, Türkiye Gezginler Kulübü tarafından verilen Emek Ödülü’nün de sahibi oldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN