Hisarcık'ta İsyan!

Elektrik Kesintileri Esnaf ve Vatandaşı Çileden Çıkardı!

PAYLAŞ

Elektrik Kesintileri Esnaf ve Vatandaşı Çileden Çıkardı!
Günde Ortalama 8 Defa Elektrik Kesintisi Yaşanıyor.
Hisarcık'ta son günlerde sıkça yaşanan elektrik kesintileri, ilçe halkını ve esnafı zor durumda bıraktı. İlçe genelinde iki yıl önce elektrik hatları ve trafolar tamamen yenilenmesine rağmen, devam eden sık elektrik kesintileri birçok vatandaşın ev aletlerine zarar vermeye devam ediyor.
Esnaf, bu durum nedeniyle büyük maddi kayıplar yaşarken, yapılan başvuruların elektrik dağıtım şirketi tarafından dikkate alınmaması ve sorunun çözülememesi halk arasında büyük bir tepkiye yol açtı.

“ESNAF İŞLERİNİ YÜRÜTEMEZ DURUMA GELDİ”
Esnaf Odası Başkanı Ali Tosun, mağduriyetin giderilmesi için sorumluluk sahiplerine seslenerek, "Ekonomik olarak zaten zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan esnaf, enerji kesintileriyle daha da zor durumda kalıyor. Bölge halkımız yıllardan beri günlük ve saatlik elektrik kesintilerinden muzdarip. Birçok vatandaşımızın elektrikli cihazları arızalandı. Sanayi sitemizde esnaf ve sanatkârlarımız işlerini yürütemez hale geldi. Diğer elektrik ile doğrudan etkilenen esnafımız da kesintiler nedeniyle ciddi aksamalar yaşıyor. İlçe halkımız bugüne kadar sabırla bu arızaların son bulmasını bekledi, acaba düzelir mi diye... Ama ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada, önceki günlere göre daha yoğun, plansız ve habersiz kesintiler ayyuka çıkmış durumda" dedi.


“ AFRİKADA BİLE BU KADAR ELEKTİRK KESİNTİSİ YOKTUR”
Esnaf Ali Eroğlu da, "Afrika ülkelerinde bile bu kadar elektrik kesintisi yoktur. Günde en az 10 kez elektrik kesiliyor. Son ödeme günü geçen abonelerin elektriklerini hemen kesen firma, neden elemanlarını arızayı çözmek için görevlendirmiyor?
 Cihazlarımız zarar görüyor, büyük maddi kayıplar yaşıyoruz. Buna birilerinin dur demesi lazım.
 Sayın Valimize ve Enerji Bakanımıza sesleniyorum! Ülkemize yakışmayan bu sorunu lütfen çözün" diye konuştu.
“MALLLARIMIZ CİHAZLARIMIZ HEBA OLUYOR
Esnaf Mehmet Çevik ise, iki yıl önce enerji hatları ve trafolarının tamamen yenilenmesine rağmen yaşanan kesintiler nedeniyle ciddi sıkıntılar ve kayıplar yaşadıklarını belirtti. Firma yetkililerinin yıllardır bu arızaları çözememesi nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden Çevik, bu durumun devam etmesinden dolayı büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Esnaf Yüksel Köklü, ilçede arıza ekibinin bulunmaması nedeniyle küçük sorunlarda bile saatlerce elektriksiz kaldıklarını belirterek, "Dolaplarımızdaki gıdalar bozulma riskiyle karşı karşıya. Esnaf olarak ayakta kalmaya çalıştığımız bir dönemde bu enerji kesintileri bizi iyice zorda bırakıyor. Elektrik dağıtım şirketinin bu sorunu yıllardır devam ediyor. Lütfen devlet büyüklerimiz bu duruma çözüm bulsun" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN