İMAM HATİPLER İYİLİKTE YARIŞIYOR

Emet ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından ''Engelli Olmak İyiliğe Engel Değildir'' etkinliği düzenlendi.

PAYLAŞ

MEB’in düzenlemiş olduğu” İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor” projesi kapsamında Kütahya’nın Emet ilçesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri  tarafından ‘’Engelli Olmak İyiliğe Engel Değildir’’  etkinliği düzenlendi.

Emet Ashaboğlu Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı’nın  “ Vatanım İçin Ben de Varım! (Şehit Ailelerine yardım) “ile birlikte düzenlenen kermese büyük ilgi vardı.

Etkinliğe  İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Cöre  , daire müdürlerii,Emet Sakatlar Derneği başkanı Mustafa Mutlu , Emet İmam Hatip Lisesi Mezunları ve mensupları Derneği Temsilcileri,  okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve halktan katılım oldu.

 Proje hakkında bilgi veren Emet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri proje ekibi şunları kaydetti:

“Okulumuz öğrencilerine yapılan anket ve Emet ilçemizdeki engelli bireylerle gerçekleştirilen anket ve röportaj çalışmaları sonucunda, öğrencilerin engellilere, engellilerin topluma bakışı karşılıklı olarak incelenmiş, toplum tarafından kendilerine biçilen rolü (iyilik yapma konusunda pasif konumda bulunma)  kabullendikleri görüldü. Bizlerde  Proje paydaşlarıyla gerekli görüşmeler yapılarak, engelli insanımız üzerindeki olumsuz algıyı değiştirmek üzere faaliyete başladık.

İyiliği sadece parası olanların, sağlıklı olanların, genç olanların yapmadığını diğer insanların da (engelli,yaşlı,hasta vb.) iyilik yaptığını topluma değer kattığını kanıtlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak istedik.Etkinlikle rkapsamında  kermes yanı sıra, görme engelli  Nasif Gökduman tarafından  YGS-LYS sınavına yönelik hafıza teknikleri seminei verildi.Yine görme engelli vatandaşımız İsmail Elitok tarafından Çanakkale türküleir konseri gerçekleştirildi.

                 Toplumdaki her kesimden insanımızın engelli-engelsiz, genç-yaşlı, zengin-fakir birlikte birbirine üstünlük kurmadan birbirine değer vererek ortak bir amaç için iyilikte bulunması.Projemi kapsamında görme engelli Nasif  Gökduman tarafından öğrenci arkadaşlarımıza YGS-LYS içni hafıza teknikleri semineri, yine görme engelli İsmail Elitok tarafından da Çanakkale türküleri konseri verildi.Ayrıca Emet sakatlar derneği başkanımız Mustafa Mutlu tarafından da “Engelli bir birey olarak, engelsiz bir bireye masa tenisi öğretmesi” etkinliğimiz yer aldı “dediler.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN