İŞKURLA KENDİ İŞLERİNİ KURDULAR

İşkur'dan hibe desteği alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız kendi işlerini kuruyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

İşkur’dan hibe desteği alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız kendi işlerini kuruyor.

Bu kapsamda  Halil ÖZTÜRK (Büyük Baş hayvan Yetiştiriciliği), Halil KURT  (Küçük Baş Hayvan Yetiştiriciliği) ve Ünal KALAY’ın  (Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği) onaylanan projeleri  imzalandı.

İŞKUR tarafından engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan sorumlu olan “Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun 28/03/2017 tarih ve 2017/1 nolu komisyon kararı ile Sözleşme gereği  2 (iki) ay içerisinde işyeri kuruluşu yapılarak proje başlarken verilen destekler şöyle;

 

Proje Sahibinin Adı    Proje Konusu        Komisyon Desteği                      Adres:

 

Halil ÖZTÜRK        Büyük Baş Hayvan       30.000,00 TL     Subak Köyü-Emet  KÜTAHYA

                                  Yetiştiriciliği

 

Halil KURT              Küçük Baş Hayvan       17.775,00 TL    Çukur Köy-Tavşanlı KÜTAHYA

                                  Yetiştiriciliği

 

Ünal KALAY           Büyükbaş Hayvan       17.775,00  TL    Yaykın Köyü -Simav-KÜTAHYA                                     

                                  Yetiştiriciliği   

 

İşkur’un kendi işini kuracak engellilere ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği 2017/2 dönemi başvuruları da başlarken  başvurular 12 Haziran 2017 tarihinde sona erecek.

Proje başvurusunda bulunmak isteyenler İŞKUR’un web sitesinde (http://www.iskur.gov.tr) duyurular kısmında yer alan “İŞKUR, Engelli İstihdamı İçin Projelerinizi Bekliyor” başlığı altında bulunan Başvuru Rehberi’nin okumaları, yine aynı başlık altında yer alan Başvuru Formu’nu kullanarak başvurularını yapmaları gerekiyor.

 

İş fikri olan ve en az % 40 oranında engelli olan kişiler ile eski hükümlülerin, kuracakları iş alanıyla ilgili mesleki belgesi (diploma, sertifika vb.) ve girişimcilik eğitim sertifikasına sahip olması şartı aranıyor. Mesleki belgesi olmayan engelli kişilerin ve eski hükümlülerin İŞKUR ‘un girişimcilik programlarına başvurmaları da tavsiye ediliyor.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN