İtfaiye Haftasında Minikler İtfaiyeci Abileri İle Buluştu

25 Eylül- 1 Ekim İtfaiye haftası nedeniyle Emet Gülten Dayıoğlu Anaokulu ve Beyaz Zambak Anaokullarında minikler itfaiye mesleğini tanıdı.

PAYLAŞ

Emet belediyesi itfaiye amirliği ekipleri okullarda itfaiye arazözü ile çocuklara mesleği anlatıp, araçları yakından tanıma fırsatı sağladılar.
Beyaz Zambak Anaokulu öğrencileri tarafından çizilerek hazırlanan resimler itfaiye erlerine hediye edildi.

BAŞKAN KOCA “EN ZOR MESLEKLERDEN BİRİDİR”
Osmanlılar döneminde 'Tulumbacılar' olarak bilinen, 1914 yılında Yangın Söndürme Örgütü'ne dönüşen ve 25 Eylül 1923'ten itibaren belediyelerin üstlendiği itfaiyecilik mesleği, 310.yaşını kutluyor.
Emet belediye başkanı Mustafa Koca büyük fedakârlığı ve özverisiyle bilinen ve ülkemizin en köklü teşkilatlarından biri olan İtfaiye Teşkilatımızın 310.kutlandığını ifade ederek;
“25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası’ndayız. Hepinizin bildiği üzere itfaiyecilik, son derece meşakkatli, sabır, donanım ve eğitim isteyen en zor mesleklerden biridir. Halkımızın can ve mal güvenliği için canla başla çalışan itfaiyemize dönemimizde; araç, ekipman, personel ve donanım konusunda yoğun bir program uygulamakta ve dahada güçlendirmek için çalışmaktayız. Bu vesile ile görevleri başındayken görev şehidi olan itfaiye erlerimizi rahmetle anıyorum.”dedi.
Gülten Dayıoğlu Anaokulu ve Beyaz Zambak Anaokulu öğretmenleri Emet Belediyesi İtfaiye Amirliğimize teşekkür ederek itfaiye haftalarını kutladılar.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN