İTİDALLI OLALIM,OYUNA GELMEYELİM

Emet Devlet hastanesi doktoruun paylaştığı iddia edilen twitlerle ilgili soruşturma sürerken halka sağduyulu davranma çağrısı yapılıyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet devlet hastanesi çocuk doktoru Ö.B'nin terör örügütleri lehine sosyal medya paylaşımlarda bulunduğu iddiaları üzerine doktor gözaltına alınırken, yetkililerden sağduyu açıklamaları geliyor.

Ak parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu soruşturma aşamasında olan konu için sosyal medya hesabındna vatandaşlara itidallı olmaları ve devlete güvenmeleir konusunda uyarılarda bulundu. Kavuncu'nun açıklamaıs şöyle;

"Geçtiğimiz gün içerisinde Emet Devlet Hastanesinde görev yapan bir doktor ile ilgili, sosyal medya hesabından devletimiz ve aziz milletimizi rencide eden bazı mesajlar yayınladığı iddia edildi. Bunun üzerine tarafıma çok sayıda tepki ve soru mesajı geldi. 
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin selameti ve huzuru için bir dış askeri harekat içinde olduğu, Mehmetçiğimizin canları pahasına sefere gittikleri böyle bir dönemde milli hassasiyetimiz en yüksek düzeydedir. Vatanımıza, bayrağımıza, devletimize, Cumhurbaşkanımıza, ordumuzun şanlı komutan ve askerlerine halel getirecek herhangi bir söz, eyleme en şiddetli cevabı vereceğimizden de kimsenin şüphesi bulunmasın. Hiç kimse unutmasın ki bu topraklar bizim bin yıldır vatanımız, devletimizdir. Bayrağımızın ve vatanımızın bedeli kandır.
Ne var ki kötü niyetli insanların algı operasyonlarının en kolay ve yaygın bir şekilde zuhur ettiği günümüzde kaynağı belli olmayan bu tür haberler konusunda son derece dikkatli olmalı, konu aydınlatılmadan bir yargılama yapmamalıyız. Bu hesabın sahte açılmış ya da ele geçirilmiş bir hesap olması olasılığı üzerinde durulmaktadır. Doktora ait olduğu öne sürülen mesaj görüntülerinin ortama belirli birkaç hesaptan servis edildiği, bu hesapların da sahte ya da müstear isimle açıldığı görülmüştür. Bu hesaplar ve hesap sahipleri de incelemeye alınacak, soruşturulacaktır. Umarız ki ellerinde somut bilgi ve belge varsa bunları iletirler. Şu anda adalet mekanizması devrededir ve gereken soruşturma hassasiyetle yürütülmektedir. Konunun üzerinde hassasiyetle durulduğu ve soruşturmanın sonucunda olayın kısa sürede aydınlatılacağı ve gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Sonuçlanıncaya kadar konu ile ilgili toplumu tahrik edici, doktorumuzun kişisel saygınlığını rencide edecek fiil ve söylemlerden kaçınmak gerekir. Bu konuda şimdiye kadar sorumlu davranan ve buna uygun açıklamalar yapan Emet ve Hisarcık basınına, siyasi partilerimizin temsilcilerine, STK temsilcilerine teşekkür ederim. 
Sosyal medya toplumun devletimiz, adalet ve emniyet görevlileri, siyasiler üzerinde olan güvenlerini sarsmak için gerçekleştiriliyor olabilir. Zaman zaman biz siyasilerin de adına sahte hesapların açıldığı, hesaplarımızda sahte isimlerin çeşitli provakatif yorumlar yaptıklarına tanık olmaktayız. Şimdi biz, Emet ve Hisarcık üzerinden oyun oynanmasına izin vermeyelim, itidalli olalım, adli görevlilerimize, devletimize güvenelim."

Ak parti Emet ilçe başkanı Hüseyin Doğanda  konu ile ilgili bir açıklama yaparak, konununn titizlikle takip edildiğini,  doğruluk derecesnini öğrenme adına adli soruşturmanın sürdüğünü beyanla şu ifadelere yer verdi.

"Zaman sağduyulu ve sakın düşünme zamanıdır 
Dün ortaya çıkan olayla ılgili bilgilerin çıktığı andan itibaren takibindeyiz . Olay çıkış ve yayınlanma yapılan hesapların sahte ve çalınmış hesap olma ihtimali vardır. Zaman teknoloji cağı herşeyin olabileceğini düşünerek hareket etmeliyiz. Galeyana ve oyuna gelmemeliyiz. Herkesinde bildiği gibi GAZİ EMET halkı milliyetçi değerleri ve vatan severliği yuksek bir halktır. Bugünlerde devletimizin içinde bulunduğu durumlar gereği afrin e hain dış güçlere karsi yapılan operasyonlar içinde bulunduğumuz günler bu bu milliyetçilik ve vatan severliğimiz dahada yüksektir. Zaman sağduyulu ve sakın düşünme zamanıdır. Devletimizin emniyeti jandarması istihbaratı ve adliyesi en titiz noktalara kadar araştırmasını yapmaktadır. Lütfen GAZİ EMET'li kardeşlerim sağ duyulu olalım sakin ve soğuk kanlı olarak takip edelim. Galeyana oyuna gelmeyelim provakatif eylemlere izin veremeyelim. 
Şuan yapmamız gereken devletimiz ve ordumuz için dua etmektir.
Ecdadımızın emaneti aziz vatanimizin sınırıNIN dibinde kurulmak istenen terör koridorunu engellemek. Bölge güvenliği ve bölgedeki yüz yıllık hesapları boşa çıkarmak için #Afrin'e operasyon başlatan şanlı TÜRK ordusunu burnu bile kanamadan Muzaffer eyle YARABBİ... TÜRK ordusu savaş anında bile merhametlidir TÜRK devleti dünya mazlumlarına bakan tek devlettir. YARABBİ ISLAMIN ORDUSUNU MUZAFFER KIL."

Mhp Emet ilçe başkanı Mustafa Mecit'te konunun yaın takipçisi olduklarını beyanla, gerekli adli soruşturmaların yapılarak olayın aydınlatılmasını tkaip ettikelrini elirterek halkı sağduyulu olmaya davet etti.Emet ülkü ocakları başkanı Samet Bilgiçte sosyal medya hesabından konunun adli makamlara intikal ettirildiğini, haberlerin doğruluk paylarının öğrenilmesi  ve sahte hesaplara karşı soruşturma sonucunun beklendiğini ifade etti.

Emetliler dayanışma ve Kalkınma derneği başkanı İsmail Elmacı'da konunun aydınlatılasıya kadar vatandaşlara sakin olmalrı uyarılarında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN