• Haberler
  • Güncel
  • Kaymakam Çiçek'Emet Deprem Bölgesidir,Tedbirli Olmalıyız'

Kaymakam Çiçek'Emet Deprem Bölgesidir,Tedbirli Olmalıyız'

Emet Kaymakamı Hasan Çiçek 1-7 Mart deprem haftasında bir mesaj yayınlayarak birinci derece deprem bölgesinde bulunan ilçemizde deprem gerçeğinin asla gözardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Kaymakam Hasan ÇİÇEK “ Deprem Haftası mesajında şu ifadelere yer verdi;
        “ Yurdumuz dünyanın etkin deprem kuşağı üzerinde bulunduğundan, depreme ilişkin toplumun bilinçlendirilmesi, depreme karşı daha dayanıklı yapılar oluşturulması, deprem felaketi halinde dayanışma içinde hareket edilmesi ve daima hazırlıklı olmak amacıyla her yıl 1-7 Mart günleri arası ülkemizde “ Deprem Haftası “ olarak kutlanmaktadır.
        Birinci derece deprem kuşağı üzerindeki ilçemiz, 28 Mart 1970’ de, saat 23:00 sıralarında, 7.2 büyüklüğünde meydana gelen ve (Gediz Depremi) olarak adlandırılan depremde, büyük bir endişe ve yıkım yaşamıştır. İlçe halkı oluşan hasarlar ve artçı depremler nedeniyle uzun süre evlerine girememiştir. İlçemizde can kaybının olmadığı depremde, bir çok aile evsiz kalmıştır. 6 saniye süren depremin artçı sarsıntıları bir yıldan fazla sürmüş, bir bölümü 5.0 büyüklüğünde olmuştur.
        Yine ayrıca, Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 günü, saat 23:15’de meydana gelen ve 20 saniye süren, 5.9 büyüklüğündeki depremde de can ve mal kaybı yaşanmış, 122 kişi yaralanmıştır. Büyük depremden 8 dakika sonra olmak üzere, şiddetleri 2.3 ve 4.6 büyüklüğü aralığında olan 450’den fazla artçı deprem daha yaşanmıştır. Bu büyük depremde ilçemiz de şiddetle sarsılmış, duyulan endişe ve korku dışında, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır.
        Yaşamış olduğumuz bu acı tecrübeler, bölgemiz ve ilçemiz olarak, deprem olgusunu ve hakikatini daha da ön plana çıkarmaktadır. Jeolojik yapımız, deprem olasılığını tetikler vaziyettedir. Konu hakkında daha hassas ve daha tedbirli davranmamız gerekiyor.
        Kaymakamlığımız koordinasyonunda, çeşitli kuruluşlarla işbirliği içinde, deprem bilincinin toplumda oluşturulması için çalışmalar yapılmaktadır. Deprem olgusuna karşı en önemli önlemin, depreme dayanıklı yapılar yapmaktan geçtiği kesinlikle unutulmamalıdır. Ayrıca, deprem sırasında ve sonrasında, dayanışma içinde yapılacak çalışmalar konusunda da, toplumun bilinçlendirilmesi gerekmektedir.
        “ Deprem Öldürmez, İhmal Öldürür “ sözü gereğince bina yapan vatandaşlarımız ile denetim yapan kurum ve kuruluşlara büyük ve önemli görevler düşmektedir. Binaların yapımında yer seçimi, zemin etüdü, proje ve inşaat safhaları titizlikle yapılmalı, çıkarılan ilgili kanun, yönetmelik ve diğer kurallara titizlikle uyulmalıdır.
        Bu duygu ve düşüncelerle; tüm vatandaşlarımıza deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni eder, afet olayının öncesi, sırası ve sonrasında çalışmalarda bulunan AFAD (Afet ve Acil Durum) ve diğer kuruluşlara kolaylıklar ve başarılar dilerim. " 

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!