Kaymakamlık 'tan yangın uyarısı! Kütahya'da tüm ilçeleri etkileyecek

Emet ilçe Kaymakamlığı yarından itibaren bölgede görülecek 39 derece sıcaklık nedeniyle yangın tehlikelerine karşı uyardı.

PAYLAŞ

Kaymakamlıkça tüm muhtarlara ve kamu kurumlarına yapılan uyarıda yarından itibaren Salı gününe kadar il geneli sıcaklıkların artacağı belirtilerek uyarılarda bulunuldu.

 

SICAKLIK 37 İLA 39 DERECEYİ BULACAK

Kaymakamlıktan yayınlanan uyarıda meteorolojik verilere dikkat çekilerek yarından itibaren önümüzdeki salı gününe kadar il genelinde sıcaklık artışı olacağı ifade edildi. GedizSimav, Emet, Tavşanlı hattında 37 ila 39 derece diğer ilçelerde ve il merkezinde 35-37 derece civarında olması beklendiği belirtildi.

BİÇERDÖVER VE SAMAN MAKİNELERİNE ARA VERİLMELİ

Ziraat ve Orman yangın riski yüksek olduğu belirtilen uyarıda şu ifadelere yer verildi;
“Perşembe ve Salı günü arasında orman içi ve kenarı köylerde saat 11.00 ila 19.00 arası biçerdöver ve saman makinesi gibi hasat makinelerinin bu saatler arasında ara verdirilmesi gerekmektedir. Ayrıca diğer saatlerde biçerdöverler çalışmalarında yanında su tankeri bulundurma mecburidir” denildi.

 

112’YE BİLDİRİN

Özel idare, belediye, DSİ, karayolları, GLİ, Eti Bor gibi kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan dozerlerin ihtiyaç halinde gönderilmek üzere hazır tutulması ilgili operatörlerin ve mesul görevli amirlerin iletişim numaralarının Orman bölge müdürlüğü, AFAD ve 112 acil müdürlüğüne bildirilmesi gerektiği vurgulanırken, teyakkuzda olunan bu günlerde jandarma ve emniyet birimlerinin devriye faaliyetlerini artıracağı, TEDAŞ ve TEİAŞ müdürlüklerimizin sıkıntılı hatlarında ve trafolarında tedbir almaları talep edildiği bildirildi.

Emir BELEN

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN