'Kirli Ellerinizi Atatürk ve Silah Arkadaşlarından Çekin'

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Atatürk ve silah arkadaşlarına eleştiri adı altında laf söyleyenlere seslendi.

PAYLAŞ

Gazi Emet’in 102. Kurtuluş günü etkinlikleri, törenlerinde konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Atatürk ve silah arkadaşlarına eleştiri adı altında laf söyleyenlere seslenerek; "Atatürk bizlerin kırmızı çizgisidir. Onlara laf edenlerin kanlarından şüphe ederim” dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Kurtuluş savaşından, Milli mücadeleden söz ediyorsa Kütahya'dan Emet Cevizdere'den, Atatürk ve silah arkadaşlarından söz etmeden anlatmanın mümüknü olmadığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi;

“ŞAHSİ VARLIĞINIZ NE OLURSA OLSUN DEVLETİNİZ YOKSA HİÇSİNİZ”
1071 yılında tapusunu aldığımız bu vatan bu toprak 100 yıl önce 7 düvel tarafından işgal edilmek istendi. İşte ozaman vatan evlatları başlarında Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çıktılar ve 1000 yıldır bizim mirasımız olan vatanımızı savundular.Gündüz Emet içme suyu açılış programında yaptığım konuşmada dedim ki 100 yıl önce dedelerimiz bu dağlarda düşman kovaladı, şimdide onun torunları bu dağlarda su arıyor, maden arıyor. Güçlü bir devlet güçlü bir millet olmanın yollarını arıyor. Şahsi varlığınız ne olursa olsun eğer bir devlet ve milletiniz yoksa hiçbir şeyin önemi yok.
Kendilerini bilmez bazı kesimlerin Atatürk ve silah arkadaşlarına yönelik eleştiri adı altında yaptıkları saçmalıklarına sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli'nin yaptığı konuşma ile cevap vermek istiyorum. 'Milletimizin kırımızı çizgisi Atatürk’ tür.Atatürk demek Türkiye demektir. Atatürk demek Cumhuriyet demektir. Onu rahmetle saygıyla anmak, onun ilkelerine sahip çıkmak her Türk vatandaşın milli görevidir.’
Atatürk ve silah arkadaşlarına laf edenlerin kanlarından şüphe ederim.

“ 100 YIL ÖNCE DEDELERİNİZİ DÖVDÜĞÜMÜZ GİBİ BUGÜN SİZLERİDE BURAYA GÖMERİZ”
Genel başkanımızın hitabı ile söylüyorum. Ey meczublar, ey kansızlar, ey 100 yıl önce denize döktüklerimizin torunları, Atatürk’ümüz ve silah arkadaşlarından elinizi çekin. Yoksa dedelerinizi 100 yıl önce nasıl dövdüyksek şimdi buradada sizleri gömeriz.Eğer Kurtuluş savaşını anlatıyorsanız, eğer milli mücadeleyi anlatıyorsanız, Kütahya’dan bahsediyorsanız Emet Cevizdereyi anlatmalısınız. Cevizdere bilmeden Kurtuluş savaşını anlatamazsınız. Kütahya'dan bahsetmeden anlatamazsınız. Bu memlekette bayrak inmiyor, ezanlar susmuyorsa bunu borçlu olduğumuz Atatürk ve silah arkadaşlarına dua etmelisiniz. İmanınız bunu gerektiriyor. Dinimizde bunu gerektiriyor. Bunun dışındakilerin hepsi lafıgüzaftır”dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN