KÜTAHYADA EMET DAHİL 7 KAYNAKTA JEOTERMAL ARAYIŞI BAŞLIYOR

Kütahya İl Özel İdaresi 7 jeotermal kaynak için arama ihalesi yaptı. Yeni Kütahya

PAYLAŞ

Kütahya’nın merkez, Emet, Gediz, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde, büyüklükleri bin 939 ile 4 bin 813 hektar arasında değişen 7 jeotermal kaynak arama sahası açık teklif yöntemiyle ihale edildi.

Muhammen bedelleri 40 bin lirayla 375 bin lira arasında belirlenen sahaların ihaleleri İl Özel İdaresi İl Encümeni toplantı salonunda gerçekleştirildi. İhale sonrasında toplam 2 milyon 166 bin lira bedelle 2 farklı şirkete verilen sondaj izni, Kütahya’nın jeotermal enerji kaynaklarını tespit etmesi bakımından çok büyük önem arz ediyor.

Konuyla ilgili Yeni Kütahya’ya konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “jeotermal enerji kaynaklarının tespiti ve bunları hayata geçirme noktasında yaptığımız bu önemli çalışma sonrası, jeotermal enerji üretimi noktasında çok büyük adımlar atacağımıza inanıyoruz” dedi. Yılmaz, “Kütahya tüketen değil üreten bir şehir olacak. Bunun için tüm gayretimiz ile çalışıyoruz. Yapılan bu ihale sadece bir adımdır. Somut olarak farklı çalışmalarımız da olacaktır. İl ve ülke ekonomisine ciddi bir biçimde destek olacağız” diye konuştu.

Jeotermal enerji yeni, yenilenebilir, sürdürülebilir, tükenmez, ucuz, güvenilir, çevre dostu, yerli ve yeşil bir birincil enerji kaynağı olarak dikkat çekiyor. İçinde su bulunmayan sıcak kuru kayalar da jeotermal enerji kaynağı olabiliyor.Önder Yaylıoğlu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN