KÜTAHYAYA GÜVEN VE KONFORLU GEÇİTLER

Kütahyada TCDD tarafından ihale edilen 2 alt geçit yapımına başlanırken Ak parti Kütahya Milletvekilleri ortak bir basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Kütahya'da Devlet Demir yolları tarafından 2 hemzemin geçitte alt geçit yapımı başlıyor.35 milyon tl ile ilahle edilen 2 altgeçit yapımı için yüklenici firma ile sözleşme imzalanırken altgeçitler 5 ayda tamamlanacak.Konu ile ilgili AK parti Kütahya Milletvekilleri Prof.Dr. Vural Kavuncu,İshak Gazel,Şükrü Nazlı ve Ahmet Tan ortak bir basın açıklaması yaotılar.Açıklama şöyle;

"AK Parti hükümetleri olarak ulaşımda konforun beraberinde sürüş güvenliğini de önemsiyor çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllar da Demiryolları ile Karayollarımızın kesiştiği hemzemin geçitlere yaşanan üzücü kazalar sonucu yeni düzenleme yapılması ve tedbirlerin arttırılması ile ilgili çalışmaların yapılmasına karar verilmişti. Yapılan yeni düzenleme ile belli bir kapasitenin üzerinde yük ve yolcu taşımacılığı yapılan kavşaklarda alt ve üst geçitler yapılmasını öngören bir düzenleme yapıldı.

3 Temmuz 2013 tarihli ve 28696 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren “Demiryolu Hemzemin Geçitlerinde Alınacak Tedbirler ve Uygulama Esasları Hakkındaki Yönetmelik” dahilinde İlimiz merkezinde Atatürk Bulvarı üzerinde ve Küçük sanayi sitesi girişinde bulunan 2 hemzemin geçidin yeni düzenlemesiyle ilgili çalışmalara TCDD tarafından başlanmıştı. Kütahya Belediye Başkanlığımızın da altyapı desteği verdiği projeler 2016 yılında 15 Milyon TL bedelle ihale edildi. Her iki geçidimizde de önceden öngörülemeyen nedenlerden dolayı aksaklıklar yaşanmış ve işlerin teknik açıdan yapılma zorunluluğu olan kapalı kesitlerde kesişen kazık imalatı, tabliye betonu imalatı, basınç kirişleri, yaya altgeçit imalatlarının tamamlanamayacağı anlaşılmış ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunun ilgili hükümleri dahilinde her iki işin de  %100’le tasfiye edilmesine karar verilmişti.

Karayolu altgeçit inşaatının tamamlanamamasından dolayı çevre esnafta ve halkta büyük mağduriyet oluştu. Durumu biz de ilgili kurum bürokratlarına ileterek en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını talep ettik. Kütahya Belediye Başkanlığınca uygun görülerek onaylanan ikmal inşaatına ilişkin projelere göre ikmal inşaatına ilişkin ihale hazırlıkları ivedilikle tamamlanmış ve Temmuz ayının ikinci haftasında her iki ihale 35 Milyon TL bedelle gerçekleştirilmiştir.

İhale Komisyonu Kararı TCDD Yönetim Kurulunca geçtiğimiz hafta onaylanmış ve yükleniciler ile sözleşmenin imzalanmıştır. Önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılarak işlere en kısa sürede kaldığı yerden devam edilecektir. 5 ay da yapılması hedeflenen geçitlerimizin Aralık ayında tamamlanarak yollarımız trafiğe açılacaktır.

 

Yapımı külfetli ve meşakkatli olan geçitlerimizin tamamlanmasından sonra trafik akışı ve güvenliğinde büyük bir rahatlama olacağı şüphesizdir. Kütahya halkımız her şeyin en iyisini hak ediyor mantığıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 15 Temmuz destanında birlik ve beraberliğimizin bozulamayacağını gösteren milletimize ne yapsak azdır. Milletimiz 15 Temmuz'daki cesareti ve kahraman duruşuyla tüm dünyaya asla vesayeti ve esareti kabul etmeyeceğini göstermiştir

 

Geçitlerin yapılmasında emeği geçen TCDD Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Kütahya Belediye Başkanlığı idareci ve çalışanları, yol çalışmalarını yürüten mühendis ve işçi kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Her şeyin en iyisine layık olan değerbilir hemşehrilerimize de bölge sorunlarının çözümünde gösterdikleri sabır ve sağduyu için özellikle teşekkürlerimizi iletiyoruz. "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN