MİLLETİN MALI MİLLETE DÖNDÜ AMA AÇILAMADI!

15 Temmuz sonrası cemaate ait yurtların tapusuna el konulurken,Emet ilçesindeki dershaneler 1 yıldır kapalı duruyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

15 Temmuz sonrası ülke genelinde özellikle cemaate ait yurtların tapularına el konularak hazineye devretme çalışmaları başlamıştı.

Bu kapsamında Emet ilçesinde de  dershane olan binanın tapusuna el konulmuş ve asılan pankart ile “Milletin malının Millete döndüğü” belirtilmişti.

Emet ilçesinde de daha önce Körfez dershaneleri olarak faaliyet gösteren ve tapusu Kütahya eğitim vakfında bulunan dershanede Vakıflar genel müdürlüğüne devredilmişti. Bakanlar kurulunun OHAL kararları kapsamında kapatılan vakıfların tüm taşınmazları hazineye devrediliyor.Bu kapsam da da Emet’te bulunan ve tapusu Küahya Eğitim vakfında bulunan dershane binasıda  hazineye devredildi.Ancak yaklaşık 1 yıldır bina  herhangi bir şşekidle değerlendirilmeden boş olarak duruyor.

 

Aradan geçen  onca zamanda binanın herhangi bir eğitim kuruluş veya toplum yararına bir hizmet binası olarak kullanılmaması ise kamuoyunda bu binanında atıl durumamı getirileceği sorusunu getirmeye başladı.

Daha öne kapanan SSK binası,  boşaltılmasına rağmen yıkılmayan emniyet binası,gibi boş duran dershane binasınında bir an önce değerlendirilmesi talep ediliyor.

Bu arada   Türkiyede en çok  tapularına el konulan 5.il olan Kütahyada 15 Temmuz sonrası  138 tapuya el konulmuştu. Kütahya ve ilçelerinde Bir hastane, 14 okul, 1 vakıf, 13 dernek, 13 yurt 12 eğitim kurumu, 1 yayın evi, 1 Konfederasyon Temsilciliği, 6 sendika temsilciliği ve 2 konuk evi ise kapatıldı.Ülke geneli ise el konulan tapu sayısı 5401

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN