NİHAYET YOLUN TAMAMI İHALEDE

Emet-tavşanlı yolunda 26-51 km lik alanın tamamı 18 Şubatta ihaleye çıkıyor

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Son günlerde yaşanan asit tankerleri kazaları nedeniyle tüğm kamuoyunun dikkatinin çekildiği Emet -Tavşanlı youlnda müjdeli haber Kütahya Milletvekiliğ Prof.Dr. Vural Kavuncu'dan geldi. Kavuncuı çeşitli eleştirilere neden olan kısmi ihalelerin ardından yolun kalan kısımı olan 26-51 km arasının tamamının yapım ihalesinin 18 Şubatta yapıalcağını açıkladı.

Kavuncu'nun konuya ilişkin açıklaması şöyle;

"Göreve geldiğimiz 2011 yılında Emet ve Hisarcık ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın bizden öncelikli talepleri yolların yapılmasıydı. Bunun için Hisarcık-Emet-Tavşanlı ve Hisarcık – Simav yollarının yapılması için girişimlerde bulunmuştuk. 2011 yılında ihalesi yapılan yolun yüklenici firması olan firma kendi kusuru nedeniyle projeyi tamamlayamadı, sözleşme fesih edildi. Ancak bu yol yapımında 3 yıl süre kaybına neden oldu. 2014 yılında yenilenen ihale sonrasında ise firma çalışmalarına başladı. Ancak kamulaştırma problemleri (hala devam eden davalar var) ve Emet Çevre yolu imar planlarına yasal itirazlar neticesinde proje sürdürülemez hale geldi ve ihale yeniden fesih edildi. Bu süreç içerisinde 18-26 km. ler arası sathi kaplama kaplamalı olarak tamamlanmış ve trafiğe açılmıştı. Ne var ki bir doğal afet, heyelan sonrasında açılan bu yol tekrar kapatıldı. Genel Müdürlüğümüzden acil yapım ödeneği çıkartıldı, 180 adet 40 metre uzunluğunda fore kazık çakılarak sağlam zemine ulaşıldı, onarımı yapıldı ve geçtiğimiz günlerde bu kısım yeni güzergahında trafiğe açıldı.
Bu çalışmalar esnasında Tavşanlı’dan Çöğürken köprüsüne kadar olan 0-19 km. leri arasındaki yol kısmı ihale edilmişti. Halen bu yolda çalışmalara devam edilmektedir. Bu yolda, Tepecik beldesinde kamulaştırma için kurumlarımız ile vatandaşlar arasında görüşmeler yapılmaktadır. 
Yolumuzun eksik kalan kısmının yapımı için Karayolları Genel Müdürü ile yapmış olduğumuz görüşmelerde yolun trafik yoğunluğu açısından risk oluşturmaya başladığı ve en kısa sürede yapılması gerektiğini ifade ettik. Bu yolun ETİ Maden işletmelerinin yük taşımacılığında ve ilçe halkımızın merkeze ulaşımında önem taşıdığını vurguladık. Bunun üzerine yol ikmali için Bölge Müdürlüğüne gerekli talimat verildi ve ihale tarihi olarak 15 Şubat 2018 günü belirlendi. Yapılacak ihale kapsamında 26-51 km arası; Çöğürken köprüsünden Emet çevre yolu dahil olmak üzere Hisarcık ilçesine kadar olan kısmı yapılacak. 
Değişik nedenlerle gecikmiş olan yolumuzun en kısa sürede tamamlanması için ihale süreci sonrasında bir an önce yolun yapımına başlanması için gayret edecek, yapım çalışmalarını da yakından takip edeceğiz. Diğer taraftan Simav istikameti ve Emet – Çavdarhisar güzergahlarında ki yol çalışmalarının tamamlanması ile yol sorunu büyük oranda çözülmüş olacaktır."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN