ORMAN YANGININDA ŞİMDİLİK TEHLİKE YOK

Emet Kabaklar,Göncek,Yeniceköybölgelerinde etkili olan orman yangını için soğutma çalışmaları devam ederken, şuan için tehlikeli bir durumun görülmediği ifade edildi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet Kabaklar,Göncek,Yeniceköy ve Hisarcık Katrandağı bölgelerinde etkili olan orman yangını için soğutma çalışmaları devam ederken, şuan için tehlikeli bir durumun görülmediği ifade edildi.

            Dün öğle saatlerinde 10 -11 ayrı noktadabaşlayan yangın rüzgarında etkisiyle hızla yayılmıştı. Kabaklar köyünde 2 katlı bir evde ciddi hasara yol açıp, bir ahır ve samanlığın yandığı yangına gün boyu helikopterle müdahele edildi.Yangında köy mezarlığıda ciddi zarar gördü.

Kabaklar ve Katrandağı bölgesine hasanlar barajı,Yeniceköy Karataş mevkiine ise Tahtalı göletinden takviye su alan helikopterler gece hava kararmasına kadar yoğu nibr çalışma yaptı.Emet,Hisarcık ve köylerinden çok sayıda vatandaşında katıldığı yangın gece boyunca sürdü.

Havanın aydınlanması ile bilirkte helikopterler ile söndürme çalışmaları devam ederken, şuan için tehlikeli bir durumun bulunmadığı ve soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

            AK parti Kütahya Milletvekili Porf.Dr Vural Kavuncu Emet ilçesine gelerek yangın bölgesinde incelemelrde bulunurken  yangınla mücadelede emeği geçen  resmi kurumlara ve destke Verne vatandaşlara teşekkür etti. Kavuncu Emet bölgesinde  orman köylerimizi tehdit eden yangının büyük oranda kontrol altına alındığını göremkten memnuniyet duyduğunu ifade ederek Domaniç te devam eden yangın için ciddi anlamda in san güne ihtiyaç olduğunu ve tüm ilçelerimizde gönüllü vatandaşlarımız bölgeye beklediklerini ifade etti.

 

            Emetteki yangın söndürme çalışmalarına 6 helikopter, 40 arazöz, 9 iş makinası katılırken köylerimizde kaymakamlıklarca dağıtılan su tankerleri Emet ve Hisarcık belediye araçları ile destek sağlandı. Kütahya Kızılay tarafından gece boyunca  çalışmalara katılan işçilere ve halka 500 kumanya dağıtılırken gündüzde Kabaklar köyü kadınları gözleme yaparak  çalışanlara dağıttılar.

            Bölgede soğutma çalışmalarının birkaç gün daha süreceği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN