ÖRNEK ESNAFA ESNAF ODASINDAN ÖDÜL

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Geçtiğimiz hafta işyerinde unutulan ve içerisinde değerli ziynet eşyalarının bulunduğu çantayı Emniyetle işbirliği yaparak sahibine ulaşmasını sağlayan esnafa Emet esnaf odasından plaket verildi.

Emet kaynarca mahallesinde sarraflık yapan Raci Küpçü işyerinde unutulan çantanın sahibinin bulunması için gerekli tüm girişimleri yaptıktan sonra Emet emniyet müdürlüğüne teslim etmişti. Emniyet müdürlüğü ekiplerinin çantada bulunan bir kart okuyucudan ulaştıkları çanta sahibine teslim ederken  olay genel basın ve televizyonlarda da habere konu olmuştu.

Gösterdiği örnek davranış sebebiyle  esnaf Raci Küpçü’yü işyerinde ziyaret eden Emet esnaf odası başkanı Abdullah Ünal ve yönetim kurulu üyeleri kendisine teşekkür ederek, şükran plaketi sundular.

            Emet esnaf odası başkanı Abdullah Ünal, örnek davranışı ile  doğruluk dürüstlüğü ilke edinmiş  Ahilik kültürüne yakışır davranışta bulunduğunu belirttiği esnaf Küpçü için şu ifadeleri kullandı;” Değerli esnafımız örnek bir davranış göstererek, Emet esnafımızın  ahlaki, törelerine bağlı ve dürüst ticaret anlayışını sadece bölgemize değil ülkemizede göstermiştir. Emet esnaf odası başkanı olarak ben ve arkadaşlarım ulusal kanallarda da  habere konu olan bu davranışla ilçemiz adına gururlandık.  İyi davranışların her zaman takdiri ve ödülü hak ettiğini düşünüyoruz. Bu amaçlada esnaf kardeşimize bir ziyaret gerçekleştirerek  teşekkürlerimizi sunduk. Anlamlı davranışının örnek olması adına da kendilerine şükran plaketimizi ve takdir belgemizi sunduk. Dinimizin de emrettiği gibi ticaret önce dürüstlük ve ahlak istiyor.Bunu yaptığınızı zaman ne iş yaparsanız yapın,yüce mevlam  o  ticarethanenin bereketini artıracak,  başkalarına muhtaç etmeyecektir.”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN