PROF. DOĞAROĞLU İLE 'BAL' DAN TATLI SOHBET

Emet ilçesinde Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu modern arıcılık üzerine bölgede arıcılık yapan üreticilere seminer verdi.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçesinde Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu modern arıcılık üzerine  bölgede arıcılık yapan üreticilere seminer verdi.

Emet Öğretmenevinde gerçekleştirilen seminerde Prof. Doğaroğlu  Arı Irkı, Koloni Düzeni, Mevsimsel Bakım, Bal Üretimi, Ana Arı Yetiştiriciliği, Gezginci arıcılık, arı hastalıkları ve mücadelesi konularında üreticileri bilgilendirdi.

Arıların en büyük düşmanı tarım ilaçları olduğunu belirten Doğaroğlu Tarım ilaçlarının  arıların yön bulma duyularını körelttiğini belirterek ;”Bu nedenle ana arı çok önemli.Ana arı ne kadar güçlü olursa kovanın ömrü o derece uzun olur.”dedi.

Arıcılık faaliyetlerinde genel hataların kovan verimlerini nasıl düşürdüğünü üreticilere aktaran  Prof. Dr. Doğaroğlu, ana arının nasıl korunacağı yönünde katılımcıları bilgilendirdi.

Emet’te Arıcılık sektörünün önde gelen isimlerinden olan ÖMER Gündüz Toprak  yöremizde arıcılık faaliyetinde bulunan üreticilerimizin bilgilendirmeleri adına  konunun uzmanı hocalarını ilçemize getirdiklerini belirterek;”Bilinçli üretim ve daha sağlıklı kazanç için üreticilerimiz için oldukça faydalı bir seminer oldu.Pro Dr. Muhsin Doğaroğlu Çarşamba akşamı saat 20.00’de emet termal otel kongre salonunda üreticilerimize bir seminer daha verecek.Tüm üreticilerimizi seminerimize davet ediyoruz “dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN