SAYIN BAKAN BU OKUL EMET'E AÇILMALIDIR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektöründe donanımlı ve nitelikli insan kaynağı için Kütahya'ya Enerji Lisesi kuracaklarını söyledi. Lise 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete girecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektöründe donanımlı ve nitelikli insan kaynağı için Kütahya’ya Enerji Lisesi kuracaklarını söyledi. Lise 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete girecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji alanındaki nitelikli personel açığını gidermek için yeni bir proje başlattı. “Milli Enerji Eğitim Hamlesi” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol ile aralarında Kütahya’nın da olduğu 9 ilde 10 adet Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji lisesi açılması kararlaştırıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektöründe donanımlı ve nitelikli insan kaynağının önemini vurgulayarak, “Meslek lisesi sadece bir okul meselesi değil, bunun ötesinde kalkınma meselesi. Amacımız, bilimsel ve teknolojik bilgiyi pratik alana taşıyarak enerjide teknoloji üretiminde yetkinliğimizi artırmak” dedi.

İmza töreninde konuşan Bakan Berat Albayrak, enerji sektöründe donanımlı ve nitelikli insan kaynağının önemini vurgulayarak, “Milli enerji ve maden politikası Türkiye’nin gelecek hedefleriyle uyumlu şekilde hazırlandı. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için kalifiye, yetişmiş ve nitelikli insan kaynağının oluşturulması da gerekiyor” dedi. Albayrak, enerjide başlıca hedefin yerli üretim ve teknolojinin geliştirilmesi olduğunu dile getirdi.

10 ENERJİ LİSESİ ARASINDA KÜTAHYA DA VAR

Protokolü imzalanan projeye ilişkin bilgi veren Albayrak, “Bu hiçbir maddi yatırımla ölçülemeyecek bir yatırım. 16 derslikli 10 okulun yapımı gerçekleşecek. Bunlardan 3’ü yenilenebilir enerji lisesi, diğer 7’si tabii kaynaklar lisesi olacak. İstanbul, Hatay, Trabzon, Zonguldak, Kütahya, Artvin, Kahramanmaraş, Balıkesir ve Sivas’ın da yer aldığı illerimizde atölye, laboratuvar, pansiyon ve kapalı spor salonlarıyla tam donanımlı liseler kurulacak. Bu okullarımız hem enerji teknolojilerinin geliştirilmesi hem de rezerv madenciliği anlamında çok önemli bir rol ifa edecek” diye konuştu.

“MESLEK LİSELERİ KALKINMA MESELESİ”

Meslek lisesi sayısının artırılması gerektiğine dikkat çeken Albayrak, şunları kaydetti: “Meslek lisesi sadece bir okul meselesi değil, bunun ötesinde kalkınma meselesi. Amacımız, bilimsel ve teknolojik bilgiyi pratik alana taşıyarak enerjide teknoloji üretiminde yetkinliğimizi artırmak” dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl

25 bin öğretmenin eğitim ailesiyle buluşacağını belirterek, Haziran ayında 5 bin adayın mülakatının yapılacağını kaydetti.

Kütahyada maden  deyince ilk akla gelen Bor madeni ve en çok rezerviolarak Emet ilçesi akla geldiğinden bu okulun Emet ilçesine yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Tüm ilçelere 45’er km lik ortada bir mesafede bulunan Emet ilçesine bu okulun yapılması halinde her ilçeden rahatlıkla öğrencilerin gelebileceği gibi, modern bor tesislerinde de uygulamalı eğitim alınabilineceği,Etimadeninde gerekli desteği verebileceği ifade ediliyor.

Şimdi ilçe idarecilerimizin bakanın bu açıklamasından sonra liseye talip olduklarını gerekçeli hazırlanacak dosya ile ilgililere sunmaları bekleniyor.

 

 

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!