SU PROJE ÇİZİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Emet içme suyu kesin proje hizmet alımı ihalesini kazanan Özçelik mühendislik, ilçeye gelerek proje çalışmalarına başladı.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet içme suyu kesin proje hizmet alımı ihalesini kazanan Özçelik mühendislik, ilçeye gelerek proje çalışmalarına başladı.

125 bin tl’ye ihale edilen Emet içme suyu kesin proje ihalesi için ihaleyi alan firma, belediye teknik ekipleri belediye başkanı Mustafa Koca ile bir araya geldi. 6 bölgeye ayrılan ilçede hangi mevkilere yeni depoların konulacağı, daha önce tamamlanan kanalziasyon ve yağmur kanallarının güzergahları vb. teknik konularda istişare eden heyet çalışmalarını sürdürüyor.

İlçenin önümüzdeki 100 yıl alt yapı sorununu tarihe karıştıracak büyük bir proje olan Kanalizasyon,yağmur kanalları ve içme suyu projesinin birlikte ihale edilmesi ile hem ayrı ayrı kazım,zaman hemde mali kaybın önüne geçileceğini ifade eden belediye başkanımız Mustafa Koca şunları söyledi;

“Kanalizasyon,ve yağmur kanalları projelerimizin ardında  içme suyu proje çizim çalışmalarıda başladı.İlçemizi 6 bölgeye ayrılan bu çalışmalar ile mevcut 4 su depomuza 6 tane daha ilave yaptırarak 10’a yükselteceğiz. 2000 m3  büyük depomuz olacak.Şehir içi depolarımız Hisarlık,2. etap toki, Dr.Fazıl bey parkı, Esentepe gibi alanlara konuşlandırılacak. Bölgesel arızalarda, diğer alanlarımız etkilenmeyecek. Emetimizin alt yapısını komple değiştirerek modern bir hale getirme çalışmalarımızda adım adım ilerliyoruz. Kanalizasyon,yağmur kanalları derken içme suyumuz da tamam. Bunların proje bedelleri yaklaşık 500 bin tl. Malumuzunu olduğu üzere  bu alt yapı ilçemizi kaldırmıyor. Emetin alt yapısının komple değişeceği çalışmalarda daha önce 350 bin tlye yağmur kanalları ve kanalizayon kesin proje ihaleleri yapılmıştı. Şimdi ise 125 bin tl’ye içmesuyu projeside ihale edilmiş oldu.Daha öncede belirttiğimiz gibi yaklaşık 30 milyon tl ye mal olacak kanalizasyon ve yağmur kanalları çalışması yanında 25 milyon tlye mal olacak içmesuyu projesi kesin kabulünün ardından  tek seferde alt yapı kazımı ile kanalizasyon yağmur ve su kanallalrımız çalışmaları yapılacak.”dedi.

KOCA;“SU KESİNTİLERİNİN  BELEDİYEMİZLE İLGİSİ YOK”

            Hafta sonları ileçede meydana gelen su kesintileri üzerinede bir açıklama yapan belediye başkanı Mustafa Koca;” İlçemizde belirli bir su arıza ve kesintisi yok. Ancak hafta sonları elektirik idaresince köylerimizde hat bakım yenileme,onarım çalışmarı sebebiyle elektirkler kesiliyor. Haliyle köprücek mevkiimiz depolarındaki su bitesiye kadar şehre su veriliyor. Daha sonra elektrikler olmadığı için şehre su sevki olmuyor.Belediye olarak su sorununa kesin çözüm için Emet göletimiz ve su kanallarımızın yenilenmesi. Çalışmalar tamamlanaınca Köprücekten değil,Sorgundan içme suyumuz gelecek “dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN