Taksici Olacağım Dedi Ve OLDU

İlçede ticari taksicilik yapan İbrahim Çankaya araba tutkusu nedeniyle 'büyüyünce taksici olacağım' dediğini ve yıldır bu mesleği sürdürdüğünü ifade etti.

PAYLAŞ

Taksiciliğin her şeyden önce güvene dayalı bir meslek odluğunu belirten Çankaya;

"İnsanlar eşini çocuğunu emanet ediyor. Allah bereket versin eş dostumuz sayesinde işlerimiz iyi gidiyor. Aracımıza gözümüzü gibi bakıyoruz. Bizlerin ekmek teknesi. Bizlerinde araç bakımı başta olmak üzere masrafımız çok oluyor" dedi.

Rahmetli dedesinin 1988 yılında başladığı taksicilik mesleğini sürdürdüklerini ifade eden Taksici İbrahim Çankaya;

"Şehir içi şehir dışı gece gündüz  taksicilik yapıyoruz. Ben bu mesleği severek yapıyorum. Bu benim hayatımın bir parçası” dedi.

“OKULDAN KAÇAR DEDEMLE TAKSİ SÜRERDİM”

Taksicilik hevesinin rahmetli dedesinden kaynaklandığını belirten Çankaya;

“Okuldan kaçar dedemin yanına taksiye giderdim. Babama liseden sonra okumak istemediğimi taksici olmak istediğimi söyledim. Tamam dedi, ehliyetimizi aracımızı, belgelerimizi aldık. Allah herkesin işini gücünü rast  getirsin “dedi.

ANNESİ VE DEDESİ KAZADA HAYATLARINI KAYBETTİ

Emet ilçesinde taksicilik yaparak geçimini sağlayan Çankaya’nın dedesi İbrahim Çankaya (75) ve annesi Döndü Çankaya  (48) 2020 Şubat ayında o dönemlerde  işlettikleri simit fırınından aldıkları simitleri Samrık köyünde satmaya gidip, dönüşte kazada hayatlarını kaybetmişlerdi. Samrık köprüsünden uçan araçta   yaşamlarını yitiren dedesi ve annesini hiçbir zaman unutmadıklarını ifade eden Çankaya;

"O gün  aramaya çıktık. Köyden 14.30'larda ayrıldıklarını öğrendik. Akşam  6’larda  aracı köprü altında kaza yapmış olarak bulduk. Allah ikisine de rahmet eylesin. Elim bir kazada onları kaybetmenin acısını hala içimizde taşıyoruz “dedi.

Emir BELEN

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN