TEOG'TA EMET'TEN 4 TÜRKİYE BİRİNCİSİ

26-27 Nisan 2017´de yapılan 2. TEOG sınavının sonuçlarının açıklanması ile birlikte İlçemizden 4 öğrencide Türkiye Birinciliklerinde yerini aldılar.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

2017 TEOG sonuçları MEB tarafından daha önce belirtilen tarih olan 31 Mayıs'ta açıklanırken öğrenciler ve veliler sonuçların açıklanmasıyla birlikte E-Okul'a yöneldi. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren sonuçların açıklanmasıyla birlikte kurumun resmi internet adresinde kısa süreli gecikmeler yaşandı.

26-27 Nisan 2017´de yapılan 2. TEOG sınavının sonuçlarının açıklanması ile birlikte İlçemizden 4 öğrencide Türkiye Birinciliklerinde yerini aldılar. Birinci olan öğrencilerimiz Ashaboğlu Ortaokulundan Melek CANDAN, Elif ÖNLÜ, İlknur DUYMAZ ve İpek KETİ.Öğrencilerimiz 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri listesine girmeyi başardılar.

Sonuçlarının açıklanmasının ardından hem veliler hem de öğrenciler için istediği okula gitme heyecanı yaşanacak. Bu süreç “Temmuz” ayında başlayacak. Eğitim uzmanları, öğrencinin çok iyi puan almasına rağmen istediği okula girememesinin sebebini “yüzdelik dilimleri” üzerinden açıkladı. Başvuru yapılırken, yüzdelik dilimleri veliler tarafından en çok dikkat edilmesi gereken konu başlıklarından.

Bu dört öğrencimizi, velilerini ve öğretmenlerini tebrik eder öğrencilerimizin gelecek hayattaki başarılarının devamını dileriz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN