VE EMET KYK YURDU İHALESİ SONUÇLANDI

Emet ilçesine yapılacak olan KYK yurdu ihalesini Haskoç firması alırken, 400 günde tamamlanacak inşaat ile ilçede 200'ü erkek 200'ü kız olmak üzere toplam 400 kişilik yurt yapılacak.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

Emet ilçesine yapılacak olan KYK yurdu ihalesini Haskoç firması alırken, 400 günde tamamlanacak inşaat ile ileçde 200’ü erkek 200’ü kız olmak üzere toplam 400 kişilik yurt yapılacak.

            Dumlupınar Üniversitesini tercih edecek öğrencilerin  değerlendirme kriterlerinde barınma imkanlarının önemli bir etken olduğu belirten Ak parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu “Biz de imkanlarımızı artırarak gençlerimizin ilimiz üniversitesini tercih etmesinin yolunu açıyoruz.”

Kavuncu şunları söyledi;”Emet ilçemizde ihtiyaç duyulan KYK yurdunun yapılması konusunu ilçemize yaptığımız ziyaretlerde gerek öğrencilerimiz gerekse de AK Parti ilçe başkanımız bize iletmişti. Bizde bu taleplerini bakanlığa bildirdik ve yatırım programına alınmasını sağladık. 400 kişilik yurt binasının projesi tamamlandı ve 18.12.2017 tarihinde uygulama ihalesi yapıldı. Değerlendirme süreci sonrasında 15.02.2018 tarihinde Haskoç Yapı Tur. İnş. Yüklenici firması ile sözleşme imzalandı.

Proje maliyeti 25 Milyon lira olan yatırım için Firmaya en kısa sürede yer teslimi yapılacaktır. Söz konusu proje 1 adet yurt binası, Sosyal Tesis ve Nizamiye binasından oluşmaktadır. İşin süresi 400 gün olup iş bitim tarihi 2019/Nisan sonu olarak planlanmaktadır.

            Bu ihtiyacın hızla çözümünü sağlayan Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu’ya, ve Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın BAK’a gerekli katkıyı verdikleri için teşekkür ediyor. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum  “dedi.

            Emet KYK yurt yapım ihalesini alan Haskoç firması yetkilileri dün Emet ilçesine gelerek belediye başkanı Mustafa Koca ile şantiye yeri hakkında görüşmelerde bulundular. Firma yer teslimi şantiye kurulumunun  ardından inşaat yapımına hemen başlayacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN