YANDIKKİ NE YANDIK!

Dün Emet ilçesi Kabaklar,Göncek,Yeniceköy köylerini tehdit eden yangın yer yer devam ediyor.

PAYLAŞ
Gazi Emet Gazetesi -

 Emet ve Hisarcık ilçeleri arasında kalan KatrandağI, Kabaklı ve Yeniceköy karataş mevkinde orman yangını çıktı.

Domaniç ilçesinde iki gündür devam yangının ardından Emet ve Hisarcık ilçelerinde de orman yangını meydana geldi. Yangın Katrandağında başlarken rüzgarında etkisi ile , Kabaklar köyü ve Yeniceköy Karataş mevkiinede kısa sürede sıçradı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Çıkan yangının dik arazide olması nedeniyle bölgeye Domaniç’ten helikopterler sevk edildi. Yangının Katrandağı ile Kabaklı mevkindeki bölümü kontrol altına alınırken söndürme ve soğutma çalışmaları yapılmaya devam ediyor. Yeniceköy karataş mevkindeki yangın ise kısmi  kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın söndürme çalışmalarına Emet ve Hisarcık ilçelerinden çok sayıda vatandaşta katıldı.

Yangın nedeniyle bölgede bir kriz masası kurulurken Vali Yardımcısı Sedat Oktar,İl  jandarma  komutanı Tayfun Dündar Emniyet müdürü Hasan Çevik,Kabaklar köyüne geldiler.Kabaklar köyünde Erol Taşa ait 2 katlı evin bir kısmı  ve  Mehmet Candan’a ait ahır ve samanlık tamamen yandı.

Vali Yardımcısı Sedat  Oktar; “Domaniçteki yangınımız bitmeden bu seferde Hisarcık Emet Arasındaki Kabaklar köyünde 193 kişi orada yaşıyor. Orada ayrı bir yangın başladı. Şuan buraya müdahale ediyoruz. Arazözler çalışıyor söndürmeye çalışıyoruz. Ama rüzgar fazla  rüzgarın dinmesini ümit ediyoruz meteroloji raporlarına göre eğer o gerçekleşirse bir yere sıçrama şansı olmayacak yeterli kuvvetle müdahale etmeye çalışıyoruz.” Şeklinde açıklama yaptı

6 helikopter, 2 uçak, 40 arazöz ve 9 dozerle yangına müdahele edilirken Emet ve Hisarcık ve köylerinden vatandaşlar seferber oldu. Köylerde camilerden ,Emet ve Hisarcıkta cami ve belediye hoparlörlerinden vatandaşlar davet edildi. Belediye ve ormanın tahssi ettikleri araçlarla vatandaşlar yangın yerlerine giderek söndürme çalışmalarına katıldılar.

 Havanın kararmasıyla uçak ve helikopterlerin çalışmalarına son verirken yangına karadan müdahale edilmeye, kontrol altıuna alınan yerlerde ise soğutma çalışmalarına devam edildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN