ACI VE GURURU BİRLİKTE YAŞADIK - A.Kadir Ekmekçioğlu

ACI VE GURURU BİRLİKTE YAŞADIK


GÜNÜN SÖZÜ: Birlikten kuvvet doğar.

Atalarımızın ve yaşlıların bir sözü vardır Emet’imiz için. Kara tahtalı Emet diye. Bu söz niye söylenmiş isterseniz kısaca ona bakalım.

Emet’in geçmişine bakacak olursak Emet çok badireler yaşamız. Tarihi belli olmayan büyük bir yangında ilçenin büyük bir bölümü yanmış. Evleri yananlar yangınlardan arda kalan yanık tahtalarla başlarını sokacak barınaklar yaparak yaşama tutunmaya çalışmışlar1921 yılında Yunan işgalinde toplu direnişleri sonucu bu defa taş üstüne taş kalmayacak şekilde koca ilçe yakılmıştır.

Yıl 1970 Gediz depreminde de can kaybımız olmasa da yüzlerce evler yerle bir oldu. Halen ilçenin büyük bölümünü 1922 den sonra yangın duvarları üzerine yapılmış olan kerpiç ve çamur sıvalı kara tahtalarla çatıları kapatılmış evler oluşturuyor. (Bunlarda SİT kapsamına alındı bakım ve tamiri imkansız.) Yıkıp yerine yeni beton bina yapmak olanaksız.

1957-58 Yıllarında Bor madeni bulundu. Fabrikalar yapıldı. İşsizlik sona erecek dedik, kaç gencimiz işe girdi. Çoğunluğu il merkezi ve çevre ilçelerden işe girdi. Sonra ne mi oldu ? Bor işletmesi Tavşanlı ya servis hattı kurdu. 300 den fazla işçinin maaşında bir çay parası ekonomiye katkısı yok. Var diyen varsa HODRİ MEYDAN.

Yıllardır yollarımızın yapılmasını bekledik. Yapımına başlanan yol çöktü. Onarım beklerden Tepecik köy yoluna ağırlık verildi. Çavdarhisar yolu üç yılda tamamlanacakmış. İnşallah diyelim.

Sağlık konusu adeta göz boyarcasına birkaç uzman tayini yapılarak biz yaptıkları yaşadık. Dün öğrendim hastanemizdeki genel cerrah Dr. Berkay Çaralan tayinle diş hekimi Dr Levent  Küçükseren isteği ile gidiyormuş. Üzülmedim desem yalan olur Ama sağ olsunlar beş mesai günü Kütahya veya Tavşanlı’ya hasta muayenesi için tabiri caiz ise seyyar hastane oluşturularak hastalarımız oralara gitmek zorunda kaldı.

Bu hafta Kabaklar, Göncek ve Yeniceköy ormanlık alanlarında meydana gelen yangınlar bağrımızı ve ciğerlerimizi yaktı.

Sonuç; tarih boyunca afet ve sıkıntılar yaşanan Emet’imin bağrına ne zaman güneş  doğacak.

ACI VE GURURU BİRLİKTE YAŞADIK

İlk acımızı belediye personelimiz toplumun sevgisine mazhar olmuş benimde çok sevdiğim kardeşimiz Emin Aksu kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Allah rahmet eylesin. Başta kederli ailesine mesai arkadaşlarına ve sevenlerine taziyelerimi sunuyorum.

Salı günü Kabaklar köyü bölgesinde başlayan orman yangını rüzgar ve hava sıcaklığının da etkisi ile hızla genişledi.

Yüreklerimiz ve ciğerlerimizi yakana orman ekiplerinin yanında bölgedeki köylerdeki insanların yanında ilçemizden ve diğer köylerden yüzlerce özellikle gençlerimiz kendi imkanları ve belediyenin araçları ile yangın bölgesine giderek canla başla çalıştılar. Bu hepimizi gururlandırdı.  Bu vesile ile yangın söndürülmesinde görev alan herkesi kutluyorum. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah her zaman her konuda bu birlikte olalım.

Bu yangınların kasten çıkarıldığını asla düşünmüyorum. Ama ihmal ve kontrolsüz olarak yakılan ateşlerden kaynaklanıyor. Yalvarıyorum, ne olur sıcaklarda otluk ve ormanlık alanlarda ateş yakmayınız. Sigara izmaritlerinizi yerlere atmayınız.

Akparti ilçe başkanlığı için yapılan temayül yoklamasına 18 kişi baş vurmuştu. Akparti il ve genel merkezince belirlene dört aday Ankara ya davet edildiler ve veteriner hekim Hüseyin Doğan ilçe başkanı olacak. Bu süreçte 18 kişide kimse kimseyi aşırı rencide etmeden tamamlandı. Bu olgunluğu gösteren tüm değerli arkadaşlara teşekkür ederim. Yeni başkan olacak sayın Hüseyin Doğan sanırım güzel ve bir, birlerini satmayacak yönetim kurulu oluşturarak ilçemize hizmet ederler. Şimdiden hayırlı olsun.

Emet evi ataklarına devam ediyor. Her Salı Emet’li bayanlar yöresel eserleri ve yemekleri sergileyerek satacaklar. Bu güzel bir olay Sayın Uçak ailesine şimdiden teşekkürler.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta