AKLI SELİM DÜŞÜNÜP KIRICI OLMAYALIM - A.Kadir Ekmekçioğlu

AKLI SELİM DÜŞÜNÜP KIRICI OLMAYALIM


GÜNÜN SÖZÜ: Aklın yolu birdir. İyi düşün sonra karar ver.

Son günlerde gazetemiz haber ve yorumlarına gerekse ilçemizle ilgili konular ilçemiz gündemini meşgul ediyor. Burada yaşayanlar kadar ilçe dışındaki hemşerilerimiz sosyal medya yolu ile görüş ve düşüncelerini yazıyor. Genellikle ilçenin hızla küçüldüğü,yol,hastane sorunları, yeni iş sahalarının yapılmaması, hızla göç vermemiz, söz verilip de yapılmayan işler elbette bu ilçede yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Bu sebeple görüş ve düşüncelerini yazmakta haklarıdır.Birde belediyenin Pazar yeri değişimi ki; her kafadan bir ses çıkardı. Bazıları bu işin faturasını maalesef esnaflara çıkarıyor. Ne alakası var. Elbette esnaflarda çarşı ve pazarın hareketli olmasını isteyecek. Onlarında bakmakla hükümlü olduğu insanlar var. Yıllardır herkesin paralı,parasız kahrını çeken esnafları ağır şekilde eleştirenler şunu iyi bilsinler ki; bunlar dönüp dolaşıp yine o yerel esnaflarımıza bir gün mum olacaklardır.

İşte o nedenle her konuda eleştiriler yapmadan aklı selim düşünelim, kırıcı olmadan da bir birimizi eleştirelim.

Eleştirmelerimizde siyasi zıtlaşma yerine akılcı ve mantıklı olalım. Sakın ola ki; kaplumbağa misali kabuğun içinden değil mertçe konuşalım. İnsanları siyasi görüş ve düşüncelerinden dolayı kutuplaştırmamaya gayret edelim.

CEMRELER DÜŞÜYOR

Cemre havaların ısınması ve ilkbaharın gelmesidir. Yedi gün arayla havaya,suya ve toprağa düşer. Son cemrenin düşmesinden sonra doğa değişir. Çiftçilik yapanlar bahçe ve tarlalarında çalışmaya başlarlar.

Bu cemreler ah bir de Emet’imize düşse. Kış uykusundan uyanıp ilçemizde yapılacağı vaat edilen işlere bir başlansa. İlçemizin yeni sorunlarını ve ihtiyaçlarını da belirleyip bir Ankara çıkarması ile devlet ve hükümet yetkililerine hazırladığımız dosyaları elden verebilsek. Son günlerde enerji bakanımız sayın Berat Albayrak Bor konusunda yoğun ve ciddi çalışmaların yapılmakta olduğunu vurgulamıştır. Bizde sıcağı sıcağına sayın bakanımızı dünyanın en zengin Bor yataklarının bulunduğu Emet ilçemize davet etsek olmaz mı? Bal gibi olur. Sayın bakamınız da Bor’un başkenti olan Emet ilçemize gelse her gün yok olan ve eriyen Emet ilçemizin haline de gördükten sonra buraya yeni yatırımlar yapılacağını müjdelese ne güzel olur. İnşallah gelirken de Tavşanlı yolundan ilçemize gelir ve dar yollarımızda çürük tankerler ile asit taşındığını görse ve yollarımızın bir an önce bitirilmesi talimatını da verse çok iyi olur.

OKURLARIMDAN

Yıllardır başı boş sokak köpeklerinin bir barınakta toplanacak sözleri yerine getirilemedi. Hal böyle olunca sokaklarımızda ise hızla çoğalan köpeklerden yine şikayetler var. Huu duydunuz mu?

Pazar yeri olayı gündemden düştü. İyi ve ala. Hani şu oto park yapımı ne oldu. Yapılacak mı? Bir an önce yapılsa da cadde ve sokaklardaki gelişi güzel park edilen araçlardan kurtulsak. Acaba bu sorun bu sene giderilir mi?

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta