ALIŞTIK ARTIK - A.Kadir Ekmekçioğlu

ALIŞTIK ARTIK


GÜNÜN SÖZÜ: Bize kimse ahkam kesmesin.

Emet’liler olarak kaderimizden mi neden birçok şeye alıştık. Nelere mi alıştık.

Siyasetçilerin yalan söz ve vaatlerine alıştık.Yıllardır bir türlü yapılacak,yapılıyor denilen ama bir türlü yapılmayıp eski yollarda yürümeye alıştık. İlçemizin arsenikli su sıkıntısını gidecek denilen Emet göledi hizmete sunulamadığı için arsenikli su içmeye alıştık.Doğumlarında fındık altınlar taktığımız bebeklerimizde zehirli suyu içmeye alıştı. Miadını doldurmuş olan her gün bir güzergahtaki su ve kanalizasyon arızalarına ve sık,sık su sıkıntları yaşamaya da alıştık. Her ne kadar devasa yeni bir hastane binamıza kavuşmuş olmamıza rağmen uzman doktorsuz hastanemize de alıştık.Hastalarımız ister, istemez taşımalı sağlık hizmetlerine alıştı. Aylardır doğru dürüst alınmayarak sağlığımızı tehdit eden çöp yığınlarına ve kötü çöp kokularına da alıştık.

Yıllardır ilçemizdeki termal kaynaklarımıza yeni tesisler yapılacak aldatmalarına da alıştık. En ufak bir gök gürlemesi ve düşen yıldırımlar sonucu elektrik kesilmelerine de alıştık.Bunun sonucu evlerimizdeki bir çok elektronik ve elektrikli eşyalarımızın zarar görmesine de alıştık.

Bor’da çalışan yüzlerce taşeron işçilerimize kadro verilecek ama bir türlü gerçekleşmeyen yalan vaatlere de alıştık.

Planlı ve düzenli Pazar yeri yapılacak diyenlerin yalanlarına da çoktan alıştık. İlçede trafik sorununu çözeceğiz. Açık ve kapalı otoparklar yapılacak laflarına da alıştık. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için vaat edilen gençlik parkları ve sosyal tesis denilen asılsız laflara da alıştık.

İlçemize yeni bir bor karbür üretecek denilen fabrika sözüne inandık. Onu da Balıkesir’e kaptırdık. Kaptırmaya da alıştık.

Bor da çalışan işçilere Tavşanlı’ya servis edilmesi sonucu başta nüfus,ekonomik olmak üzere küçülmeye da alıştık.

Bor işletmesine yöresel işçi alınacak, ilçeye yeni iş sahaları kazandıracağız diyenlerin sözlerine hep inandık ve alıştık.

Bunlar inandıklarımız ve alıştıklarımızdan bazıları. Sonuç mu? Bu ilçede ağzı olan konuşuyor ama maalesef icraat yok.

İSRAFLAR

Ülkemizde gerek bireysel, gerekse devlet olarak birçok konuda israflarımız var. Kimse gelirine bakmadan lüks yaşmak istiyor.Kemer sıkmayı düşünmüyor.Devletimiz de geçmişte olduğu

gibi bugünde bir konuda masraftan ve israftan kaçınmıyor. Hal böyle olunca bazı yatırımlar ya erteleniyor, yada ödenek kısıtlaması yapıyor. Bir kamu kurumu olan Emet Bor işletmesi Tavşanlı’ya işçi servisi koyarak yıllık en az 500 milyar fuzuli israf yapıyor. Şimdi yeni servis talepleri gündemde. Yazıktır, günahtır. Bu çalışan işçiler iş yeri Emet diye gelmediler mi? Sonra birilerinin beceriksizliği ve neymiş efendim sendikal hakmış diye servis olayı oldu.Peki yarın Simav,Gediz,Domaniç ve Kütahya’ya da servis mi verilecek? Allah dan korkun yazık ve günah bu masraflara.Sayın cumhur başkanım; bu ülkedeki savurganlıklara Allah aşkına bir son verilsin.Bunu yapacak tek kişide zat-ı alinizdir.

Bor karbürü kaptırdık. Bize de sülfürik fabrikası yapılacakmış. 40-50 kişi çalışacakmış. Yandık,vallahi yandık.Bu fabrikanın insan sağlığı başta olmak üzere çevreye vereceği zarar çok fazla olacak. Eğer bu yapılacaksa Tavşanlı’ya yapsınlar. Servisle gelip giden oralı işçileri de orada çalıştırsınlar. Bu Eti maden için hem tasarruf olur. Bizlerde bu zehirden kurtulmuş oluruz.

KİMSE AHKAM KESMESİN

Sosyal medyadaki paylaşımlara burada yaşayanlar sıkıntılarını,göze ve çevreye hoş olmayan fotoğraflar paylaşıyorlar. Amaçları sadece göreve davet etmek.Lakin burada yaşamayan kişiler bu paylaşımları yapanlara Emet’in imajına zarar veriyorsunuz diye eleştiriyorlar. Haydi oradan dallamalar.Çöpü alınamayan yerde yaşayan bizleriz. Dışarıdan gelip durumu görenlerin eleştirilerine muhatap olan da bizleriz. Bize kimse ahkam da kesmesin.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta