ALLAH’IM EMET’İN ÇİLESİNİ TAMAM KIL - A.Kadir Ekmekçioğlu

ALLAH’IM EMET’İN ÇİLESİNİ TAMAM KIL


GÜNÜN SÖZÜ:Bindik alamete gidiyoruz gıyamete

Emet ilçemiz Allah’ın her kuluna nasip etmeyeceği nadide yerlerden birisidir. Neden mi? Dünya da asrın madeni olan sanayinin her dalında kullanılan ve geleceğin petrolü olarak tanımlanan zengin BOR madeni rezevri,bir çook hastalıklara şifa kaynağı termal sıcak suları, doğa harikası geniş ormanlık alanları, kuşun,kömür,mermer azda olsa uranyum gibi onlarca maden yine Emet topraklarında.

BOR ve orman gelirleri ile devletimizin bütçesine milyarlarca liralık gelir sağlıyor.Bu ilçe yıllardır bunun karşılığı alabildi mi? Hayır.

İyi ki;bir Ahmet Derin bu ilçeye Borik asit fabrikası kazandırdı. Mekanı cennet olsun. Buna hep sevindik. Yörede işsizlik kalmaz diye. Bu sevincimiz kursağımız da kaldı.Çünkü işçiler dışarıdan alındı.Birde onlara Tavşanlı ve Kütahya’ya servis tahsis edilince ilçe ilçe ekonomisi büyük darbe aldı. Garibim Emet’li ve Hisarcık’lı gençlerimiz işsizlikten dolayı başka yerlere göçme durumunda kaldılar. Hal böyle devam ederse Emet olarak bindik alamete gidiyoruz gıyamete

Bu olumsuzluklar bir türlü yakamızı bırakmadı.Yıllardır yollarımız yapılmadı. Yapılmaya başlandı bu defa da ihalelerden kaynaklanan nedenlerle Emet-Tavşanlı yolumuzun yapımı durdu. Burada ki sorun yollarımız 10-15 km.lik değil 0-45 km. olarak ihale edilse belki bu soruları yaşamazdık. Termal konusunda eski başkanlarımız Ünal Öztaş ve İsmail Fidancı dan başka taş üstüne taş koyan da olmadı.İktidar partileri de maalesef elimizden tutmadı.Çimento fabrikası yapılacak denildi. Aslı astarı olmadı.

BOR fabrikamıza ilaveler yapılacak yatırımlar gündemde. Borkarbür,bor nitur ve ferro bor ürünleri fabrikasının             Bandırma’ya  yapılması duyumları var. Buna gerçekten çok üzüldüm. Elimize böyle bir imkan geçmişken bunu iyi değerlendirmeliyiz. Bu sadece Emet’in değil tüm Kütahya’nın sorunu. Tüm partileri bu konuda birlikte olmaya davet ediyorum. Emet ve Hisarcık’ın Bor madeninden dolayı tarımsal gelirleri hızla azalıyor.Arsenik başlı başına bir dert.Yörede kalp,kanser ve felç hastalığı hızla arttı.Şimdi sülfürik asit fabrıkası yapımı gündemde .Fabrika burada ise elbette yapılacak.Ama yörede ciddi sıkıntılar  yaşayacağımız muhakkak. Sonuç bir helva yapıp yemek için un,şeker ve yağımız var.Ama helva yapacak adamımız yok.

İYİ Kİ SİZLER VARSINIZ

Emet’liler dayanışma ve kalkınma derneğinin Kütahya toplantısı meyvelerini vermeğe başlıyor.Dün eski kaymakamımız sayın Halis Arslan aradı. İkici toplantının ne zaman olacağı sorarak bizler burada sayın A.İhsan Çamurlu ve diğer dostlarımızla Emet’in sorunları ve çözüm yolları konularında neler yapabileceğimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Emet toplantısına kollarımız dolu gelmek istiyoruz.Ayrıca ilçe kaymakamımız sayın Hasan Çiçek ile devamlı temas halinde olduklarını ve onunda ilçeye değerli katkılarda bulunacağına inandığını ve ona da sahip çıkmamızı önerdi.Bunun dışında dışarıda olan Emet’li ve Emet’i seven onlarca dostlarımız da Emet’e sahip çıkma istiyorlar. Bu beni ve umarım sizleri de sevindirmiştir. Bende bu değerli insanlara şaşım ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum İyi ki sizler varsınız diyorum.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!

30Kas

Heyecan Dorukta